Blåsebergavägen avstängd

Ny genväg stängdes

MALMÖ Blåsebergavägen mellan Limhamn och Bunkeflo kommer inte att öppna förrän tidigast i slutet av januari 2020.

När den nya Elinelundsskolan hade terminsstart den 15 augusti öppnades Blåsebergavägen för trafik. Det innebar att alla som skulle till skolan kunde komma körande både från Annetorpsvägen vid Limhamns kyrkogård och från Bunkeflostrand och Klagshamn.
Dessutom tog det inte särskilt lång tid innan en stor mängd genomfartstrafik dök upp på Blåsebergavägen.

Det är nämligen väldigt smidigt att använda Blåsebergavägen om man kommer från Limhamn och vill ut på Yttre Ringvägen, oavsett om man ska till Danmark, Trelleborg, Svedala eller Göteborg.
Urban Nordh är konsult på fastighets- och gatukontoret. Han konstaterar att det tyvärr inte gick att kombinera genomfartstrafiken med de anläggningsarbeten som pågår vid Elinelundsskolan.
– Det blev ett arbetsmiljöproblem. Därför blev vi tvungna att stänga vägen igen, säger Urban Nordh.
Avstängningen gäller enbart bron över järnvägsspåren mellan Hyllie och Öresundsbron, så det går att köra fram till skolan från Limhamnshållet. För cyklande elever har det anlagts flera cykelbanor, dels längs med Blåsebergavägen, dels nära lekplatserna som ligger intill Elinelunds koloniområde.

De närmaste månaderna ska området runt Elinelundsskolan göras trafiksäkert, bland annat ska det sättas upp belysning.
– Vi väntar på att materialet ska levereras. Vi hoppas kunna öppna vägen i slutet av januari, men vi har ingen 100-procentig tidsplan. Vi går mot vinter och vet inte om det blir tjäle i marken, säger Urban Nordh.

Under de närmaste fyra, fem åren kommer det att byggas åtskilliga bostadshus utmed Blåsebergavägen.
Planen är att vägen ska kunna vara öppen för genomfartstrafik och att den ska kunna samsas med byggtrafiken.
– Det blir alltid lite problematiskt i utbyggnadsområden. Boende och verksamheter måste vara beredda att anpassa sig till varandra, säger Urban Nordh.

Dagens fråga

Är du orolig över att SD nu är det näst största partiet?

Loading ... Loading ...