Polisen i Malmö har fått in ett flertal larm från olika håll i staden om höga smällar under lördagskvällen. Foto: Johan Nilsson / TT

Bilexplosion i centrum

Malmö Flera personer hörde av sig till tidningen på lördagskvällen efter att ha hört en hög smäll i Slottsstaden. Nationella bombskyddet kallades till platsen. Två fordon ska ha skadats i samband med en explosion, men ingen person ska ha skadats.

Smällen ska ha hörts över stora delar i centrum. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Hästhagen. På Edward Lindahlsgatan anträffades ett fordon med omfattande skador. Polisen spärrade av platsen i väntan på teknisk undersökning.

[contentcards url=”https://www.skd.se/2019/11/10/vanner-samlades-dar-15-aringen-skots-till-dods/” one_line=”true”]

Nationella bombskyddet tillkallades för att undersöka vad som orsakat den misstänkta explosionen. Hundpatrull har sökt av i området efter spår och eventuell gärningsman, utan resultat.

Enligt polisen handlar det om skador på totalt två fordon samt en port till en trappuppgång. Inga personskador är inrapporterade.

[contentcards url=”https://www.skd.se/2019/11/09/ny-skottlossning-i-malmo-5/” one_line=”true”]

– Det var en kraftig smäll som hördes. Det var så att rutorna skallrade, säger en boende i närheten som tidningen pratat med.

Polispatruller befinner sig i området för att prata med eventuella vittnen till händelsen. Polisen knackar även dörr under lördagskvällen.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse upprättas.

Ingen misstänkt är frihetsberövad för närvarande, uppger polisen vid 23-tiden.

Explosionen skedde bara ett fåtal minuter innan en skottlossning inträffade i Slottsstaden.

Larmet kom in 20.57.

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/11/09/ny-skottlossning-i-malmo-5/"]

Dagens fråga

Är du orolig över att SD nu är det näst största partiet?

Loading ... Loading ...