SVALÖV

”Ekonomisk ryggrad saknas”

Miljoner kommer att plockas ur Svabo och Svalo för att få rätt ekonomin i Svalöv. Det skans ryggrad, säger kommunstyrelsens ordförande Teddy Nilsson (SD).
Artikel SVALÖV Nya styret med SD, M och KD har lagt sin första budget.En försiktig sådan och inte med så stora utsvävningar.

Klart är i alla fall att ingen skattehöjning är aktuell och att samtliga förvaltningar ska slippa ifrån några större besparingar.

– Alla våra verksamheter ska få möjligheten att i lugn och ro ställa om till en mer effektiv organisation utan att ett ok av sparbeting över sig, säger kommunstyrelsens ordförande Teddy Nilsson (SD).

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Lund

Barn påkört i Revinge

Lund
Revinge

Polis och räddningstjänst larmades vid 13.30 till en trafikolycka på Kyrkvägen i Revinge där ett barn blivit påkört.

– Vi är inte framme än, men det man nämner i själva larmet är att barnet bland annat har blivit skadat i benet. Men jag får inga indikationer på att det skulle vara jätteilla, säger Kim Held, presstalesperson på Skånepolisen.

Bilisten som var inblandad i olyckan är kvar på platsen.

Utrikes

Två döda i protesterna mot polisvåld i USA

Poliser och demonstranter i Los Angeles på fredagen.
Poliser och demonstranter i Los Angeles på fredagen.
Fotograf: Ringo H.W. Chiu/AP/TT
Utrikes
Utrikes Demonstrationerna, som bröt ut sedan den svarte amerikanen George Floyd dött under ett polisingripande, fortsätter att skaka USA. Protesterna har spridit sig till flera städer och fredagsnatten var en av de oroligaste i USA på åratal.
Två människor har dött i samband med oroligheterna.

Efter tre nätter av våldsamma protester utlyste Minneapolis borgmästare Jacob Frey utegångsförbud för Minneapolis och Saint Paul på fredagskvällen. Men gatorna i de centrala delarna av båda städerna var vid 22-tiden på fredagen lokal tid fortsatt fyllda av demonstranter som krävde rättvis behandling av svarta amerikaner.

Att en av de poliser som misstänks för inblandning i George Floyds död har åtalats var inte nog för att stävja demonstranternas ilska, som kräver att samtliga fyra vita polismän som var inblandade i Floyds död grips.

En av demonstranterna, Naeema Jakes, säger att hon behöver vara ute på gatorna för att kunna möta poliserna på riktigt.

– De måste se in i mina ögon och känna hur jag känner. Det här är smärta, det här är sorg, säger hon till nyhetsbyrån AFP.

Utegångsförbudet gäller fram till klockan 6 på lördagsmorgonen och ska också gälla under natten till söndagen. Brott mot förbudet straffas med 90 dagars fängelse eller 1 000 dollar (närmare 9 500 kronor) i böter.

Händelsen filmades

Våldsamheterna i städerna bröt ut sedan George Floyd dog under ett polisingripande i måndags. Den polis som filmades då han under nästan nio minuter pressade sitt knä mot Floyds nacke greps i fredags och har åtalats för dråp alternativt vållande till annans död.

De andra tre poliserna som syns i filmen har inte gripits, men enligt åklagaren Mike Freeman utreds även deras roll i Floyds död. Samtliga fyra har fått sparken.

Tv-bilder visar bland annat hur flera bilar och sophögar har satts i brand på flera ställen i Minneapolis och utanför den polisstation som under natten till fredagen brann ner hördes hundratals demonstranter ropa "de kan inte gripa oss alla". Det ska även ha förekommit omfattande plundring i staden.

USA:s president Donald Trump har beordrat soldater att göra sig redo att gå in i staden. Trots oroligheterna uppges det dock ha varit lugnare i Minneapolis än föregående kvällar.

19-åring ihjälskjuten

Men ilskan och våldet har spridit sig till flera andra städer i USA.

I bland annat Chicago och Memphis har stora demonstrationer anordnats. Även i Detroit har det varit protester och i samband med det sköts en 19-årig man ihjäl under oklara omständigheter. Enligt polisen ska någon ha skjutit från en bil mot folkmassan där mannen befann sig, skriver The Detroit News.

I Oklahoma gick minst 7 500 personer ut på gatorna för att demonstrera, och i samband med oroligheterna blev två federala väktare skjutna. En av dem dog, skriver CNN. Gripanden ska ha genomförts men polisen är i övrigt förtegen om händelsen.

I Atlanta samlades demonstranter utanför CNN:s huvudkontor där flera rutor förstördes. Där ska även polisbilar ha attackerats och satts i brand i samband med att protesterna urartade, enligt AFP.

I New York har minst en polis skadats i en mindre sammandrabbning med demonstranter och minst fem personer gripits.

Protester i Washington

I Indianapolis samlades ett demonstrationståg för att protestera mot dödandet av en annan svart man, 21-årige Dreasjon Reed, som sköts till döds av polis i staden i början av maj, rapporterar tidningen Indystar.

Likaså har Washingtons gatubild dominerats av demonstrationer. Där stängde särskilda polisen Secret service som en säkerhetsåtgärd av Vita huset. Under en timmes tid fick ingen komma in eller lämna området. Stängningen ska ha föranletts av att hundratals personer samlats utanför Vita huset och polis ingripit mot minst en demonstrant.

Kravallutrustad polis syntes under natten i flera andra städer, men trots det tog protester även fart i bland annat Los Angeles, Boston, Dallas, Las Vegas, Houston och Portland.

Martin Yngve/TT

Marc Skogelin/TT

Poliser drabbade samman med protestanter utanför CNN:s huvudkontor i Atlanta på fredagen.
Poliser drabbade samman med protestanter utanför CNN:s huvudkontor i Atlanta på fredagen.
Fotograf: Mike Stewart/AP/TT
Demonstrationer i Minneapolis under fredagen.
Demonstrationer i Minneapolis under fredagen.
Fotograf: Julio Cortez/AP/TT
Demonstrationerna mot polisövervåld spred sig till Detroit under fredagen.
Demonstrationerna mot polisövervåld spred sig till Detroit under fredagen.
Fotograf: Nicole Hester
Bilar sattes i brand i Atlanta i samband med de stora protesterna under fregaskvällen.
Bilar sattes i brand i Atlanta i samband med de stora protesterna under fregaskvällen.
Fotograf: Ben Gray

FAKTA

Bakgrund: Uppmärksammade fall av polisvåld mot svarta i USA

George Floyds död i måndags är bara ett i raden av uppmärksammade fall i USA där polis använt övervåld mot svarta. Här är några av fallen de senaste åren.

Juli 2014: Eric Garner avlider i Staten Island i New York när polis griper honom och kopplar strypgrepp runt hans hals.

Augusti 2014: tonåringen Michael Brown skjuts ihjäl i Ferguson i Missouri, efter att polis misstänkt honom för cigarettstöld. Stora protester och kravaller utbryter.

April 2015: Walter Scott stoppas för ett trasigt bromsljus i staden North Charleston i South Carolina. Det slutar med att han blir skjuten i ryggen åtta gånger av en polis när han försöker springa därifrån.

Juli 2015: polisens dödskjutning av Sam DuBose i Cincinnati i Ohio får stor uppmärksamhet som ett exempel på övervåld med rasistiska undertoner i USA.

Juli 2016: Alton Sterling skjuts till döds av polis utanför en närbutik i Baton Rouge i Louisiana. En video visar hur två poliser trycker ner Sterling på marken innan en av dem skjuter honom fyra gånger, från nära håll.

Några dagar senare skjuts 32-årige Philando Castile ihjäl när han under en poliskontroll i Minneapolis i Minnesota sträcker sig efter sitt körkort.

September 2016: i staden Tulsa, Oklahoma filmas en dödsskjutning från en polishelikopter. I videon syns en 40-årig svart man med händerna i luften luta sig mot sin bil innan han skjuts av polis.

Mars 2018: Stephon Clark befinner sig i en äldre släktings trädgård i Sacramento i Kalifornien när han skjuts med 20 skott av polis, som tror att mannen bär ett vapen. Inget vapen hittas på platsen, bara en mobiltelefon.

April 2018: Polis i New York skjuter ihjäl en man i stadsdelen Brooklyn. I handen håller mannen ett rör som polisen misstänker kan vara ett skjutvapen. Fyra poliser avfyrar sammanlagt tio skott.

Under våren 2020 har flera fall där svarta far illa av vita polisers behandling väckt uppmärksamhet. I Kentucky tog sig exempelvis tre poliser i mars in i en svart kvinnas hem och sköt henne. I Georgia utredde polis och åklagare till en början inte det omskrivna fallet i februari, då en svart man sköts till döds under en joggingtur.

Ekonomi

Toppchefen: Vi har definitivt sett botten

DHL:s koncernchef tror på en snabb återhämtning. Arkivbild.
DHL:s koncernchef tror på en snabb återhämtning. Arkivbild.
Fotograf: Martin Meissner/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi Coronakrisens ekonomiska botten nåddes för några veckor sedan, nu kommer återhämtningen. Det meddelar Deutsche Post DHL:s koncernchef Frank Appel – som leder ett företag som på flera sätt kan komma väl ur krisen.

Det är en av Tysklands stora företagsledare som över Skype ringer upp från DHL:s huvudkontor i Bonn. Bolaget har haft några intensiva månader under krisen, men Frank Appel är positiv inför framtiden.

– I Asien såg vi först ett stort tapp i vår affär, som sedan dess har återhämtat sig snabbt. Nu är vi i princip tillbaka till normal verksamhet där. Samma mönster upprepas nu i Europa och Nordamerika där vi ser flera tecken på återhämtning, säger han, och utvecklar sin prognos:

– Vi har definitivt sett botten av krisen, och världsekonomin är på väg tillbaka. Jag tror att vi såg botten för två veckor sedan.

De stängda gränserna oroar honom inte nämnvärt. Efter en turbulent period har problem som trafikköer klarats upp ganska snabbt. Inte heller försörjningskedjorna är något större problem, enligt Appel. Det kvarvarande orosmolnet är hur kunderna kommer att bete sig.

– Jag tror överlag på en bra sommar för Europa och när människor kommer att vara utomhus mer kommer det att hjälpa till i kampen mot viruset. Då kommer förhoppningsvis konsumenternas förtroende tillbaka. Men det är svårt att säga hur snabbt det kan återhämta sig, säger Frank Appel.

Stor prisökning

Deutsche Post DHL kommer inte att nå upp till fjolårets siffror i den kommande kvartalsrapporten, men var ändå inte speciellt hårt drabbat av krisen.

– Vi är utspridda i flera affärsområden och geografiska regioner samtidigt, vilket är en bra försäkring. Några sektorer går bra nu, som handel och teknik när människor är hemma och handlar på nätet. Andra, som bilsektorn eller reseindustrin, går sämre. Totalt sett är läget stabilt, säger Frank Appel.

Dessutom finns det andra sätt bolaget kan kompensera för den ekonomiska krisen. De stora passagerarplan som nu står på marken har historiskt fraktat mängder med gods på flygningarna. De måste nu fraktas på andra sätt.

– För flygfrakt har efterfrågan ökat snabbt, vilket lett till en signifikant prisökning. Vi ser dock att även sjöfrakt är på väg tillbaka, säger Frank Appel.

Klimatet oroar

I Sverige har DHL över 4 000 anställda och en omsättning på över 10 miljarder kronor. Enligt koncernchefen är Sverige en marknad som passar bolaget.

– Vi är inte billigast men arbetar med kvalitet, och det efterfrågas i Sverige. Svenskarna vill också ha hållbarhet, och där är vi branschledande, hävdar han.

Under Skypesamtalet är det tydligt att Appel också gärna vill prata om bolagets arbete med hållbarhet och minskade klimatutsläpp.

– Covid-19 är ett problem, men på lång sikt är klimatet mer oroande.

En annan viktig framtidsfråga för bolaget är ny teknik. Redan i dag läggs mycket pengar och kraft på allt från AI-utveckling till att ta fram en egen plattform för sakernas internet (internet of things).

– Tidigare var det ibland svårt att på grund av kostnader implementera automatisering och digitalisering, eftersom det ofta var dyrt att utveckla ny teknik. Det har ändrat sig i dag, säger Frank Appel.

TT: Vad händer med jobben när automatiseringen ökar?

– Vi uppskattar att en tredjedel av våra nuvarande manuella aktiviteter kommer att automatiseras till 2030. Men samtidigt kommer både vår bransch och världsekonomin att växa. Om vi bara behåller vår marknadsandel kommer vi att vara 50 procent större 2030, och därmed ha fler medarbetare än i dag – givetvis inom olika typer av jobb.

Rättat: I en tidigare version fick Angela Merkel fel titel i faktarutan.

Henning Eklund/TT

FAKTA

Fakta: DHL och Frank Appel

DHL har 380 000 anställda i 220 länder, och levererar 1,6 miljarder paket varje år. I Sverige har bolaget över 4 000 anställda och omsätter årligen runt 10 miljarder kronor.

DHL ägs till 100 procent av Deutsche Post, som är världens största logistikföretag med 540 000 anställda. Trots coronakrisen lyckades bolaget hålla omsättningen under årets första kvartal i stort sett oförändrad runt 150 miljarder kronor.

Frank Appel är vd och koncernchef för Deutsche Post DHL Group, en roll han haft sedan 2008. Som ledare för ett av Tysklands största företag har han bland annat följt med förbundskansler Angela Merkel på statsbesök.

Utrikes

Färre än 30 coronapatienter på Norges sjukhus

Coronavarning utanför universitetssjukhuset i Oslo. Arkivbild.
Coronavarning utanför universitetssjukhuset i Oslo. Arkivbild.
Fotograf: Lise Åserud/NTB/TT
Utrikes
Utrikes

Färre och färre personer vårdas för covid-19 på sjukhus i Norge. På lördagen var 28 patienter med bekräftad covid-19 inlagda, enligt Helsedirektoratet. Det är två färre än i fredags.

Tre av patienterna vårdas i respirator.

Norge har i nuläget 8 425 bekräftat smittade och 236 döda.

Kultur och nöje

Clint Eastwood fyller 90 – jobbar som vanligt

Uppvaktning undanbedes. Clint Eastwood fyller 90 år men vill helst vara i fred och jobba – om man ska tro hans barn. Arkivbild.
Uppvaktning undanbedes. Clint Eastwood fyller 90 år men vill helst vara i fred och jobba – om man ska tro hans barn. Arkivbild.
Fotograf: Eric Risberg
Kultur och nöje
Kultur och nöje Hollywoodlegenden Clint Eastwood fyller 90 år men tänker inte slänga upp cowboyhatten på hyllan för det. Efter en sju decennier lång karriär och över 50 filmer fortsätter den hårdkokte senioren att jobba, både framför och bakom kameran.

"Go ahead, make my day". Den torrt väsande repliken, gravallvarligt framförd bakom en skjutglad Smith & Wesson är en av många snärtiga oneliners som hjälpt till att forma den tuffa persona som följt Clint Eastwood genom decennierna.

Om han inte redan var ikonisk genom sin medverkan i Sergio Leones våldsamma spagettiwestern-trilogi under 1960-talet blev han det i skildringen av den iskalle San Fransisco-polisen Harry Callahan i "Dirty Harry"-serien, som yttrade klassikern ovan.

Eastwood har senare kommenterat serien med att fördöma den "politiska korrekthet" som han menar präglar dagens klimat och tog sin början med just "Dirty Harry" 1971.

– Många tyckte att den var politiskt inkorrekt. Det var precis i början av den era vi är i nu. Vi dödar oss själva, vi har tappat vårt sinne för humor. Men jag tyckte att serien var intressant och att den var djärv, sa Clint Eastwood vid ett filmseminarium i Cannes 2018.

Från b-filmer till Oscarsgalan

Att han befann sig där i Cannes, på toppen i filmens näringskedja, visar vilket rejält kliv han tagit från b-films-starten med westerns och krimserier. I början togs han inte riktigt på allvar som skådepelare men det ändrade sig med tiden, inte minst när han regidebuterade med den lyckade thrillern "Mardrömmen" 1971.

Det är också som regissör han har nått de riktigt stora framgångarna. Hans mest hyllade är westernfilmen "De skoningslösa" (1992), som gav honom en Oscar för bästa regi och bästa film samt boxningsdramat "Million dollar baby" (2004), som upprepade den dubbla Oscarsbedriften.

Lustigt nog har han nämnt Sergio Leone och "Dirty Harry"-regissören Don Siegel som två viktiga regimentorer – den förste för sitt annorlunda sätt att se på filmkonsten och den andre för sin effektivitet.

När Clint Eastwood firar sin 90-årsdag på söndagen kan han också se tillbaka på höjdpunkter som den romantiska "Broarna i Madison County" (1995), mordmysteriet "Mystic river" (2003) och andra världskrigsskildringarna från 2006 – "Flags of our fathers" och "Letters from Iwo Jima".

Kritik för kvinnoroll

För tillfället har han inget känt projekt på gång men tidigare i år regisserade Eastwood dramat "Richard Jewell", som handlar om den verklige säkerhetsvakten Richard Jewell vid OS i Atlanta 1996. Filmen mottogs med blandad kritik och Eastwood möttes av en backlash över hur en verklig kvinnlig tv-journalist skildras. I filmen byter hon till sig FBI-hemligheter mot sex, vilket inte ska ha hänt i verkligheten.

Så sent som 2018 spelade han själv huvudrollen i "The mule", som handlar om en pensionerad hortonom med stökigt privatliv och som extraknäcker som kurir för knarkmaffian i Chicago. Det är en av Eastwoods mer ojämna insatser, inte minst skaver bilderna där han, 88 år gammal, dansar med bikiniklädda tjejer på poolparty och sedan bjuder in dem till sitt hotellrum. Samtidigt innehåller filmen också en fin ansats av en man, som varit avstängd i sina känslor och ständigt svikit sin familj, att i sista stund rannsaka sig själv.

"Hatar sin födelsedag"

Clint Eastwoods eget privatliv är mest känt för att ha innehållit många kvinnor – och många barn, både inom och utom äktenskapen. En dotter visste han inte ens om att han hade förrän hon hörde av sig i 30-årsåldern. Om de anhöriga dyker upp på födelsedagen får de ta det lugnt med firandet. I en intervju med "Access Hollywood", som AFP refererar till, säger hans son Scott Eastwood att dagen ska firas väldigt lågmält.

– Vi får smyga in tårtan, utan tvekan. Han kommer inte att tycka om det, säger han.

Dottern Alison Eastwood har i en intervju med tidningen Closer sagt att fadern förmodligen inte vill uppmärksamma födelsedagen alls.

– Han hatar sin födelsedag, jag tror att han bara vill jobba och njuta av livet men jag tror inte att han vill fira, vi får se hur det blir.

Miranda Sigander/TT

I 'The mule' från 2018 spelar Clint Eastwood sin senaste roll. Han regisserade även filmen, som handlar om en pensionär som blir kurir åt en drogkartell. Pressbild.
I "The mule" från 2018 spelar Clint Eastwood sin senaste roll. Han regisserade även filmen, som handlar om en pensionär som blir kurir åt en drogkartell. Pressbild.
Fotograf: Claire Folger
Clint Eastwood har medverkat i omkring 50 filmer och regisserad 38 och kan vid 90 års ålder se tillbaka på en mycket varierad karriär. Arkivbild.
Clint Eastwood har medverkat i omkring 50 filmer och regisserad 38 och kan vid 90 års ålder se tillbaka på en mycket varierad karriär. Arkivbild.
Fotograf: Charles Sykes
På duken syns Clint Eastwood i Sergio Leones 'Harmonica – en hämnare', en av de spagettiwesterns som definierat bådas karriärer. Arkivbild.
På duken syns Clint Eastwood i Sergio Leones "Harmonica – en hämnare", en av de spagettiwesterns som definierat bådas karriärer. Arkivbild.
Fotograf: Giuseppe Lami/ANSA/AP

FAKTA

Fakta: Clint Eastwood

Född: 31 maj 1930

Familj: Har bland annat varit ihop med skådespelarna Sondra Locke och Frances Fisher. Är skild sedan 2014 och lever i dag som ogift. Har åtta barn med sex olika kvinnor och många barnbarn.

Slog igenom: I tv-serien "Prärie" 1959.

Sidospår: Under 1980-talet var han borgmästare i den kaliforniska staden Carmel-by-the-sea. Han har varit uttalad republikan men Inför presidentvalet stödde han den demokratiske kandidaten Michael Bloomberg. Är libertarian.

Har tilldelats fyra Oscars: Bästa regi och bästa film för "De skoningslösa" (1992) och bästa film och bästa regi för "Million dollar baby" (2004). Han har blivit nominerad till en Oscar elva gånger. 1995 belönades han med Irving Thalberg award av Oscarsakademien.

Aktuell: Fyller 90 år.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

NannyPoppins

Fler tar hjälp av nanny - ökningen väntas fortsätta när RUT-avdraget tredubblas

NannyPoppins Det finns just nu ett stort intresse av att anlita en nanny. Barnvaktsföretaget NannyPoppins beskriver hur det finns ett stort intresse för att få hjälp med barnpassning och att det stora intresset förväntas växa när möjligheten att göra skatteavdrag för tjänsten utökas.

Det är en fantastisk förmån att vara förälder. Du får möjligheten att se ett barn växa upp och formas till en egen människa och utvecklas år för år. Men med det sagt så behöver föräldraskapet inte alltid vara enkelt - det är prövande att vara förälder. Du måste ha förmågan att prioritera mellan saker i livet, du aldrig hade velat prioritera mellan. Det gäller därför att göra de val och beslut som är bäst för familjen som helhet - även om det inte finns något facit över vad som är rätt beslut i alla situationer. Ett sätt att frigöra mer tid att göra de saker du vill och behöver göra som förälder är att ta in en nanny. En nanny som kan bidra till omsorgen av ditt barn och avlasta dig som förälder några timmar i veckan och på så sätt frigöra tid för att ni kan göra annat.

Nanny - möjliggör tid för karriär och socialt liv

Möjligheten att få hjälp av en nanny innebär att man skapar tid för annat som man tidigare inte haft tid att göra. Det kan handla om att arbeta de där extra timmarna på jobbet, kanske för att senare kunna göra anspråk på en chefstjänst eller annat roligt uppdrag man är intresserad av. Det kan också innebära att man får mer tid över till att träffa vänner, eller släkt.

Trygg barnvakt

En av NannyPoppins viktigaste fokusområden är trygghet. Det är viktigt att familjen känner sig trygg med att den barnflicka man anlitar är pålitlig och trygg i omsorgen av ens barn. Därför har NannyPoppins ett mycket seriöst rekryteringsförfarande där bara en ett fåtal av hundra sökanden får jobbet. Rekryteringsförfarandet innehåller flera olika djupintervjuer samt tester och ett krav är att personen innan den anställs som barnvakt, har erfarenhet av att passa barn. NannyPoppins kontrollerar även att personen inte förekommer i belastningsregistret, samt gör flertalet slagningar i offentliga register för att kontrollera att personen inte förekommer i övriga domstolstvister. Vill du läsa mer om NannyPoppins rekryteringsprocess av barnvakt.

Pedagogisk barnflicka

Det blir allt vanligare att föräldrar önskar en pedagogisk nanny. Det handlar givetvis inte om att mötet mellan barnvakt och barn ska bli en undervisningssituation, utan att de lekar och aktiviteter som nannyn gör med barnet har en pedagogisk baktanke i syfte att utveckla barnets förmåga att läsa, skriva, räkna och tala. Det går även att ägna en viss del av tiden med nanny till traditionell läxläsning, Skatteverket medger att 10 procent av barnpassningstillfället får ägnas åt detta givet att familjen i fråga vill ha fullt RUT-avdrag.

Handplockad nanny

NannyPoppins handplockar alltid en nanny till er familj. Det innebär att företaget lyssnar in era behov och förutsättningar och utifrån det sätter er i kontakt med en av bolagets nannys som stämmer in på era önskemål. Ni får träffa er nanny för ett första gratis möte och därefter ta ställning till om ni vill gå vidare. Det finns även andra aktörer som arbetar med barnpassning, en sådan är myNanny, läs mer om myNanny här och hitta en nanny.

Sport

Spelarna sänker sina löner – igen

Thomas Müller och hans klubbkompisar i Bayern München har på nytt gått med på att sänka sina löner. Arkivbild.
Thomas Müller och hans klubbkompisar i Bayern München har på nytt gått med på att sänka sina löner. Arkivbild.
Fotograf: Andreas Gebert/AP/TT
Sport
Sport

I april gick de med på att sänka sina löner med 20 procent. Nu har Bayern München-spelarna accepterat ytterligare minskning av lönekuvertets storlek för att hjälpa Bundesligaklubben i coronakrisen.

– Det är väldigt tillfredställande att se hur vårt lag förstår situationen och är beredda att ge upp en del av lönen till slutet av säsongen, säger ordförande Herbert Hainer.

Hainer avslöjar inte storleken på den andra lönesänkningen.

Bayern München, som leder Bundesliga och har sju poäng ner till jagande Dortmund, möter Düsseldorf på hemmaplan klockan 18.30.

Utrikes

Frankrike söker svar om flygkrasch i Pakistan

Människor bär kistor med offer från flygkraschen i Karachi.
Människor bär kistor med offer från flygkraschen i Karachi.
Fotograf: Fareed Khan/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Analysen av flygdata och röstinspelningar från cockpit i det plan som kraschade i Pakistan i förra veckan kommer att inledas i Frankrike den 2 juni. Det meddelar den franska haverimyndigheten BEA på Twitter, och skriver samtidigt att dess uppdrag på olycksplatsen snart är slutfört.

97 av 99 personer ombord omkom när Pakistan International Airlines flight PK8303 kraschade i ett bostadsområde i Karachi. Utredare från BEA anslöt sig till den Pakistanledda utredningen eftersom olycksplanet var av den franska modellen Airbus A320.

Sport

Lysenko kan bli avstängd i åtta år

Ryssen Danil Lysenko med sitt guld från inomhus-VM 2018.
Ryssen Danil Lysenko med sitt guld från inomhus-VM 2018.
Fotograf: Matt Dunham/AP/TT
Sport
Sport

Den ryske höjdhopparen Danil Lysenkos karriär kan vara över redan vid 23 års ålder. Han riskerar en åtta år lång dopningsavstängning för att vid upprepade tillfällen ha brustit i sin vistelserapportering, skriver sajten Insidethegames.

Lysenko, silvermedaljör i VM 2017 och guldmedaljör vid inne-VM 2018, bröt mot antidopningsreglerna gällande vistelserapporteringen en tredje gång i juni 2018. Det gav honom en temporär avstängning.

Flera ryska friidrottstoppar har stängts av, temporärt, av Internationella friidrottsförbundet för att ha försökt förhindra utredningen av Lysenko. De ska ha framfört falska förklaringar och förfalskat dokument för att försöka förklara Lysenkos frånvaro.

Elitidrottare måste berätta var de befinner sig så att det kan göras oannonserade dopningstester.

NÄSTA ARTIKEL