Pantern-spelarna har anledning att jubla. Foto: Lola Nilsson

IK Pantern har hittat tillbaka till rötterna

ISHOCKEY Omstarten för IK Pantern har verkligen gett mersmak i höst.
– Nu är den gamla atmosfären tillbaka, tycker sportchefen och tränaren Joakim Tillgren.

Den ombildade hockeyklubben från Malmö har börjat sin resa uppåt med spela i division 3. Nio matcher har resulterar i åtta segrar och bara en förlust.
– Jag hade en hint vilken nivå som det skulle vara i trean. Det är som jag trodde mycket ”tuta och köra” över spelet och ingen direkt struktur på det hela, menar Joakim Tillgren.
– Det känns nästan som det är bättre att åka runt och tacklas än att spela hocket, vilket knappast är något som gynnar oss.
Ändå har segrarna trillat in på kontot. Det gäller att vara topp tre i tabellen för att ta en plats i alltrean och få möjlighet att klättra uppåt i seriesystemet.

IK Pantern fick en rekordkort försäsong, och dessutom har både skador och sjukdomar häxat i truppen hela hösten.
Men Pantern, som har några gamla elitspelare att tillgå, har sett till att tvåpoängarna har trillat in.
– Jag har ännu inte kunnat spela med ordinarie manskap, flikar Tillgren in.
Som den rutinerade hockeyräv han är, har Panterncoachen valt att spetsa två starka kedjor med en formation som ska gå in och döda tid.

Poängbäst är den 32.årige Filip Rubenson med 19 poäng, fördelade på sju mål och tolv assist.
– Sedan har vi en J18-målvakt, Noah bark, som har en räddningsprocent på över 95, och då är det lätt at vinna hockeymatcher, menar Joakim Tillgren.
Att vara tillbaka i Kirsebergs ishall känns tryggt. Det är en viktig bas.
– Nu är atmosfären som den alltid har varit frånsett de två föregående säsongerna. Vi har till och med en större publik nu än vad Pantern hade den sista säsongen i allsvenskan och Malmö isstadion, säger Tillgren.

Runt 250 åskådare dyker upp för att följa laget, som också har med sig ett bortafölje.
–Vi har haft supportrar på plats på varje bortamatch som vi hittilsl har spelat, och det är förstås uppskattat av spelarna, säger Panterntränaren om stödet.
Även om laget har hävdat sig bra, så väntar det tuffare motstånd i alltrean, som drar igång redan den tionde december.
– Det har funnits tendenser till ”vattenskalle” när vi varit så pass överlägsna, men det är fullt fokus på att prestera i 60 minuter som gäller. Vi måste lyfta vårt spel i alltrean, säger Tillgren bestämt.

En enda förlust har det blivit, på bortais mot Halmstad Ravens med 1–3.
– Men då hade vi ett tunt lag med bara åtta forwards och fem backar. Det kändes helt enkelt inte som att det var vår dag.
Joakim Tillgren är nöjd med sin spleartrupp, men han ser gärna att en forward av klass hämtas in tills det är dags för spel i alltrean.

Sportresultat

Sport i dag