Hur bra sjunger du egentligen? Karaokespelet Singstar har varit ett givet inslag på bjudningar och i vardagsrum sedan lanseringen 2004. Foto: Jack Mikrut / Scanpix / TT

Singstar sjunger på sista versen

TV-spel Hög tid att ladda ner sina nya favoritlåtar till Singstar för från och med februari nästa år släcks samtliga servrar i Playstation-klassikern.

Det meddelar Playstation på sin hemsida.

I meddelandet kungör man att samtliga nätverks- och onlinefunktioner i det snart 15 år gamla karaokespelet kommer att läggas ner vid midnatt den 31 januari 2020.

Men att alla onlinefunktioner slopas betyder inte att spelet inte längre går att spela, utan användare kommer att kunna tralla vidare offline. De låtar man har sparade i spelet ska finnas kvar, fysiska CD-skivor går att använda också framöver samt att resultattavlan (för din egna enhet) består.

”Efter 15 otroliga år har vi fattat det svåra beslutet att stänga ner Singstore-servrarna. Det har varit ett nöje att se communityn växa, och vi har många varma minnen från arbetet med Singstar. Ert stöd under åren har verkligen betytt mycket för oss.”, skriver speltillverkaren på sin hemsida.

Vad serversläckningarna däremot för med sig – förutom att allt spel via internet omöjliggörs – är kanske främst det faktum att det inte längre kommer gå att ladda ner några nya låtar till spelet.

Så för spelets alla ”sångstjärnor” är det hög tid att ladda ner sina nya favoritlåtar till spelet. Om tre månader är det för sent.

 

Dagens fråga

Längtar du efter snö?

Loading ... Loading ...