MFF ville ha straff när Guillermo Molins (bilden) hindrades ganska tydligt i straffområdet. Matchen slutade 0-0. Foto: Bildbyrån
Det var mycket frustration hos Sören Rieks och de andra MFF-spelarna under matchen. Foto: Bildbyrån

MFF fick med sig en poäng från Schweiz

Malmö FF fick nöja sig med en poäng efter en blek insats i torsdagens Europa League-match borta mot Lugano. Men är ändå med i kampen om avancemang från gruppen.

Det var ett blekt MFF som tog sig an uppgiften i schweiziska St Gallen efter upplösningen av Allsvenskan. Malmölaget skapade väldigt lite offensivt under 90 minuter och faktum är att man med facit i hand fick vara nöjda med 0-0 eftersom FC Lugano haft de vassaste chanserna i matchen.
MFF-målvakten Johan Dahlin fick göra flera kvalificerade räddningar.
– Det var mindre bra i dag. Inte mycket som stämde, varken passningsspel eller press. Och vi tappade bollen lätt i offensiven. Visst, de är svårslagna hemma men vi bjöd inte upp i dag, konstaterade Markus Rosenberg i Kanal 9 efter matchen.

Den första halvleken var en tämligen blek historia med ytterst få chanser. Faktum är att hemmalaget Lugano hade de vassaste. Efter sju minuter tvingades MFF-målvakten Johan Dahlin till en vass frilägesräddning, där bollen höll på att rinna igenom – men Dahlin fick stopp på den och styrde till hörna.
Den påföljande hörnan ledde sedan till ett avslut som smet bara halvmetern utanför MFF-målet.

Malmö FF hade mycket svårt att etablera något anfallsspel och skapade egentligen ingenting alls de första 45 minuterna. Markus Rosenberg hade en halvchans från svårt läge, men det ganska lösa skotten gick flera meter vid sidan av målet.
Mot slutet av halvleken styrde MFF upp ett fint anfall på vänsterknaten där Jo Inge Berget lyckades få bollen till Behrang Safari som i sin tur kom hela vägen ner till kortlinjen och in i straffområdet – men passningen snett inåt bakåt blev inte bättre än att Fouad Bachirou bara fick en halvträff som hemmaförsvaret ganska lätt kunde freda sig mot.

I den första halvleken drabbades MFF av ett avbräck när Oscar Lewicki tvingades utgå på grund av skada. Han ersattes av Bonke Innocent.
Även i den andra halvleken var det Lugano som skapade de vassaste chanserna – och hade till och med en boll i mål efter 57 minuter, dock blev målet underkänt för offside.

Ett par minuter senare hade hemmalagets Junior ett friläge, men nickade rakt på Johan Dahlin som även senare fick göra en superräddning på ett friläge från Holender.
MFF ökade trycket något sista tio minuterna, sedan Felix Bejmo ersatts av Guillermo Molins och ett par gånger såg det farligt ut, men udden i avslutslägena saknades.
Trots 0-0 har MFF bara en poäng upp till både Dynamo Kiev och FC Köpenhamn eftersom de spelade 1-1 i sin match. Så gruppen lever i högsta grad.
– Fyra poäng mot Lugano är okej, men prestationen i dag gör att det är svårt att vara nöjd. Vill vi gå vidare måste vi vinna hemma, sa Rosenberg och tänkte närmast på nästa match mot Dynamo Kiev.

Sportresultat

Sport i dag