Likaläge för Bois i kvalet

FOTBOLL Landskrona Bois fick med sig oavgjort, 1-1, från den första drabbningen mot Östers IF i kvalet till Superettan.

– Ungefär som jag hade förväntat mig. Vi kom ut bra, hittade fina ytor och gjorde ett tidigt mål. Sedan släppte vi tyvärr in en fast situation och det blev en match som vägde med två försiktiga lag, summerade tränaren Billy Magnusson i Aftonbladets direktsändning från Landskrona IP.
– En helt okej fotbollsmatch, men vi är halvvägs.
Bois öppnade piggt och satte direkt Öster under press utan att komma till några farligheter. Första chansen gav i stället utdelning i minut 9.
Kapten Philip Andersson slog en briljant crossboll till Jonathan Asp som passade Linus Robin Olsson. Den 27-årige anfallaren tog sig därefter in i straffområdet, vände bort Fredrik Lundgren och satte 1-0 bakom Robin Malmkvist i bortamålet.
Men bara fyra minuter senare stod formstarke Dragan Kapcevic rätt i samband med en fast situation och placerade in 1-1. Ett mål som kom från ingenstans.
Det blev överlag en jämn drabbning med mycket spel på mittplan och de heta chanserna var få. I slutminuterna var båda lagen nära vid var sitt tillfälle, fast 1-1 stod sig tiden ut.
– Vi ville gå till attack, men fick inte tappa fokus. Kändes inte som att vi var jättenära även om vi skapade två-tre halvlägen, sa Billy Magnusson.
Nämnde Linus Robin Olsson prisades som planbäst i Landskrona.
På söndag spelas returen med avspark klockan 13.00 på Myresjöhus arena.

Sportresultat

Sport i dag