Iron Maiden på Sweden Rock Festival förra sommaren. Foto: Claudio Bresciani / TT

Iron Maiden till Sverige

Musik Det blir en het sommarkväll i Göteborg för alla fans av Iron Maiden den 27 juni nästa år. Då kommer de brittiska metalgiganterna till Ullevi.

Vid årsskiftet går bandets Legacy Of The Beast Tour, som startade den 26 maj 2018, in på sitt tredje år. Två gånger tidigare har bandets flygplan landat på svensk mark under turnén som beskrivs som en retrospektiv turné och vars sceniska inramning är hämtad från bandets datorspel med samma namn som turnén.

Dels var det på ett utsålt Tele2 Arena i Stockholm och dels på förra årets Sweden Rock Festivalen. Den sistnämnda spelningen fick högsta betyg i Aftonbladet, Nu kommer bandet alltså till Ullevi i Göteborg. Biljetterna släpps den 14 november.