Robin Borg i fåtölj med spelarna Kevin Chahoud, Filip Bergevi, Linus Frost, Gustav Hansson och Marius Ruzgas. Foto: Jonas Widerberg

Borg hoppas avsluta med ett nytt SM-guld

TENNIS Robin Borg vill avsluta sitt uppdrag i Fair Play med ett tredje SM-guld.
– Vi har alla förutsättningar för att vinna igen, säger coachen inför helgens elitseriepremiär.

Det var somaren 2017 som Robin Borg anslöt till Malmöklubben för att bygga upp en helt ny akademi med unga tennislöften. Samtidigt med det arbetet har han basat för herrarnas elitlag, som vunnit dubbla SM-guld under hans tid i Fair Play.
Nu väljer helsingborgsbon att kliva åt sidan för att göra andra saker här i livet.
– Det känns tråkigt att behöva lämna killarna i laget. Men jag har startat upp akademin här och åstadkommit det jag ville. Nu får någon annan före det vidare, säger Robin Borg.

Klubbchefen Janne Immonen kan inte göra annat än beklaga beslutet:
– Det här innebär förstås ett stort avbräck för oss. Inte minst när det gäller akademin, men kanske framförallt Robins viktiga koppling till alla våra elitspelare, säger han.
Robin Borg hoppas få avsluta med flaggan i topp den närmaste tiden. De följande fem veckorna avgörs elitserien, och målet för Fair Plays herrar är att ta sig till en ny SM-final. Ett femte raka guld hägrar på horisonten för den hårdsatsande klubben.
Borta är den framgånsrike Pablo Figueroa, som varit med om alla SM-gulden. Veteranen har valt att lägga tävlingsracketen på hyllan.
– Men vi har fyllt på med flera duktiga spelare. Vi har sett till att bredda truppen, så det ser bra ut, förklarar Robin Borg läget inför lördagens hemmapremiär mot nykomlingen KLTK.

Robin Borg trycker på att det är viktigt med en god laganda och bra stämning för att nå framgång.
– Vi hittar på en del olika saker vid sidan om, allt från padelturneringar till middagar, säger han.
Fyra spännande spelare har plockats in, Linus Frost (Elfsborg), Marius Ruzgas (ATL i Lund), junioren Kevin Chahoud, och finländaren Patrik Niklas-Salminen. Dessutom kunde inte en skadad Gustav Hansson vara med förra hösten när det blev SM-guld.
Nu har han kommit tillbaka starkt från sina svåra ryggproblem. Den Karlskrona-fostrade 24-åringen vann en 15 000-dollarsturnering i Ystad i somras, som tog honom ända in i Davis Cup-laget mot Israel tidigare i höstas.

Gustav Hansson ser fram emot att få kampera ihop med Fair Plays herrlag i fem veckor:
– Elitserien är en väldigt rolig period. Vi ligger ute på egen hand annars för det mesta, så det är kul att få spela matcher ihop och vi har en bra sammanhållning, förklarar han.
Davis Cup-meriterade Filip Bergevi, som kom till Fair Play från Åhus för nio år sedan, har en stark säsong bakom sig. I Egypten vann han i vintras sin första singeltitel. Till det ska läggas fyra dubbeltitlar.
– Det är alltid lika roligt att spela elitserien. Vi spelare har synts en del här på klubben i höst och det ökar intresset för laget, menar han.

Just den höga kvaliteten på träningspassen lockade den lovande junioren Kevin Chahoud från Falkenberg till Malmö för två år sedan.
– Det ska bli kul att få vara med, säger den 18-årige elitseriedebutanten med förväntan i rösten.
Som topp 50-rankad junior har han under det gångna året fått möjlighet att spela i Grand Slam-turneringarna i Roland Garros (Paris), Wimbledon och US Open.
Nu väntar sju elitseriematcher som ska föra Fair Play till ytterligare en SM-final i början av december.

Sportresultat

Sport i dag