MFF:s Markus Rosenberg och Behrang Safari är taggade för mötet med FC Lugano. Foto: TT

Stort stöd för MFF i Schweiz

FOTBOLL Trots att MFF spelar i Schweiz mot FC Lugano kan man räkna med ett starkt stöd från läktarplats i torsdagens match i Europa League.

Det schweiziska laget får inte spela på sin hemma-arena Stadio di Lugano Cornaredo, utan är i stället utlokaliserade till en annan stadion, Kubynpark .
Behrang Safari satt på podiet på onsdagens presskonferens inför mötet med Lugano. Den 34-årige veteranbacken är åter i Schweiz, där han gjorde sex säsonger med Basel och vann ligan fem gånger.

Näst sista matchen var i S:t Gallen i april 2016 när Basel vann med 7–0.
– Trevligt att vara tillbaka. Det är en fin arena, inte så stor, men ganska tät, så det blir härlig atmosfär, säger ”Berra”.
– Vi hade ofta bra resultat med oss härifrån när jag spelade här, så jag hoppas att vi också får med oss det nu, säger Behrang Safari.

Närmare tusen himmelsblåa supportrar räknar med att hålla låda på läktaren, och de lär vara fler än hemmafansen.
Senast mot Dynamo Kiev kom det bara 1 281 åskådare till St Gallen för att se Lugano spela i Europa League. Frågan är om det kommer lika många för att se MFF-matchen.

Maurizio Jacobacci har för en dryg vecka sedan tagit över som ny tränare i ett krisande Lugano. Detta sedan Fabio Celestini fick sparken. Jacobacci inledde med en 2–1-seger borta mot FC Luzern i ligaspelet och den trepoängaren tog laget upp på säkrare mark i tabellen.

Lugano spelade då med ett nytt 4-2-3-1-system, som föll väl ut.
Men i matchen skadade sig den nyttige lagkaptenen Jonathan Sabbatini, som saknas mot MFF.
Hemma på Stadion vann Di Blåe med 2–1 mot FC Lugano, och en seger på torsdagen hade tagit laget ett stort steg närmare ett avancemang från gruppen till 16-delsfinalerna.

Läs mer:

Sportresultat

Sport i dag