Man döms för rattfylla

Sjöbo

En man i 50-årsåldern i Sjöbo kommun döms för grovt rattfylleri och olovlig körning vid Ystad tingsrätt.
En tidig morgon i mars som polisen observerade en personbil som framfördes på ett ”avvikande sätt” på väg 11. De följde efter och bilen ökade därefter hastigheten, men när den körde av in på en mindre grusväg blev det stopp.
Mannen var kraftigt berusad och när patrullen de öppnade förardörren ramlade han nästan ur bilen. Han fick blåsa och det visade positivt och han togs med till stationen. På morgonen fick mannen blåsa igen och mätaren visade på 0,6 milligram alkohol per liter luft.
Mannens körkort var också återkallat.
Mannen erkänner i förhör. Han uppger att han på kvällen hade druckit ungefär tio starkölsflaskor i form av 33-centiliters, men han kände sig inte berusad när han satte sig i bilen. Mannen säger också att han inte mådde särskilt bra, därför hade han missat att han inte fick köra bil.
Tingsrätten köper inte det utan menar att mannen borde ha vetat att han inte hade rätt att köra bil vid det aktuella tillfället.
Mannen förekommer under tolv avsnitt i belastningsregistret, bland annat för trafikbrott.
Han döms nu till skyddstillsyn och missbruksbehandling.

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...