Polisen och kriminaltekniker arbetar på platsen. En man i 35-årsåldern har knivhuggits vid ett rån mot en Coop-affär i Lund. En maskerad gärningsman klev in i butiken och hotade personalen och försökte tvinga till sig pengar, enligt polisen. Vi håller förhör på platsen med vittnen, har spärrat av, väntar på kriminaltekniker och söker efter gärningsmannen, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist. Foto: Johan Nilsson / TT

Allvarligt skadad efter knivrån – en gripen

Lund Strax efter klockan halv fyra på onsdagseftermiddagen försökte en maskerad gärningsman råna en livsmedelsbutik på Flöjtvägen i Lund.
Gärningsmannen ska dock ha misslyckats med att få med sig några kontanter från butiken.

Larmet om rånförsöket kom in till polisen 15.35. Då hade en knivbeväpnad gärningsperson kommit in i butiken, hotat personalen och försökt tvinga till sig kontanter,
Polis och ambulans skickades till platsen. En person i personalen ska ha fått stickskador och fördes med ambulans till sjukhus. Den skadade mannen är i 35-årsåldern och enligt Region Skåne bedöms hans skador som allvarliga.

Någon gärningsperson fanns dock inte kvar på platsen när polisen anlände. Denna ska i stället ha lämnat butiken till fots och rört sig i riktning mot Hardebergaspåret vid gamla järnvägsområdet.
Såväl helikopter som hundpatrull kallades in i sökandet efter gärningspersonen, Vid halv fem-tiden på tisdagseftermiddagen hade någon gärningsman ännu inte gripits och sökandet pågick fortfarande med full styrka. Butiken var fortfarande avspärrad och kriminaltekniker på väg till platsen.

Ärendet rubricerades från början som grovt rån och grov misshandel. Det ändrades senare till försök till grovt rån och grov misshandel sedan det stått klart att gärningsmannen inte fått med sig något stöldgods.
– Det kan komma att höjas när vi fått in besked från sjukvården, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

På sin hemsida efterlyste polisen vid kvart över sex-tiden på onsdagskvällen tips angående en äldre Volvo av sedanmodell som har setts köra på cykelbanor i området vid tiden för brottet. Strax efter klockan halv tio på kvällen gick man ut med att en misstänkt gärningsperson, en man i 35-årsåldern, gripits och att just en sådan bil beslagtagits.
– Jag vill inte gå in på några detaljer om gripandet, säger Rickard Lundqvist.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Ärt du rädd att drabbas av coronaviruset?

Loading ... Loading ...