En trött men glad Dalibor Doder som fick vinna med sitt YIF vid återkomsten till Lund. Foto: Artur G Bliding

”Dado” håller ännu trots fyllda 40 år

HANDBOLL Första riktiga matchen efter hemkomsten till Sverige – då hjälpte Dalibor Doder, 40, sitt YIF att ta revansch på unga Lugi i ”El Clasico”. Båda lagen var ovanligt skjutglada: Slutresultatet blev 31-34 (16-17).

”Dado” var en stor publikfavorit när han spelade i Lugi. Efter 15 år som utlandsproffs kom han på onsdagen till Lund för att hjälpa sitt nya lag Ystads IF att ta revansch på just Lugi.
– Det känns konstigt. Jag känner egentligen bara Axnér som jag spelat med en gång i tiden, sa Dalibor Doder före matchen.
Efter 60 minuter hade han visat att han trots sina 40 år fyllda fortfarande duger i Handbollsligan.

Fem mål, snabba fötter och flera fina inspelningar hjälpte YIF att rycka i inledningen av den andra halvleken,
– Ålder är bara en siffra. Men visst kändes det i benen i dag efter min långa skadeperiod, jag fick ta ett par minuters paus, log han.
Doder tyckte att hans YIF var det bästa laget i matchen:
– Det var ganska jämnt, men vi var bättre i den andra halvleken. I Ystad straffade de oss på våra misstag när vi slappnade av fast vi egentligen var överlägsna. I dag var det vi som straffade dem.
– Men Lugi är ett bra lag som man får akta sig för. Unga, hungriga killar.
Det var Lugi som tog ledningen och gick ifrån till 7-3, innan gästerna tog time out och kom tillbaka in i matchen som stundtals var rena rama skyttefesten. 16-17 i halvtid och sedan gjorde YIF ett ryck till 17-21 i början av andra.
– Jag tycker ändå att vi gjorde en bra prestation i dag mot ett mycket starkt lag. Vi låg under men hämtade ikapp till 28-28 och där stod det och vägde lite, resonerade Lugitränaren Tomas Axnér.

Det var emellertid gästerna som fick sista ordet trots att man tidigt fått rött kort på Alexander Borgstedt.. I matchens slutskede gjorde en het Jim Andersson tre viktiga mål.
– Prickar vi formen kommer vi att bli svårslagna i SM-slutspelet, log Dalibor Doder.
– Det var deras rutin som avgjorde. De var betydligt kallare och lugnare i stressiga lägen som när handen var uppe., sa Axnér apropå skillnaden i snittålder i trupperna.
Tomas Axnér passade på att skicka en gliring till Dalibor Doder:
– Äh han gjorde fem mål. När jag var 41 gjorde jag tio mål i en ligamatch. Dit har han en bit kvar…

Sportresultat

Sport i dag