Chicken pot pie är amerikansk comfort food när den är som bäst. Lättlagad krämig kycklingpaj. Perfekt för lårfilé. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Chicken pot pie

Recept Chicken pot pie är amerikansk comfort food när den är som bäst. Lättlagad krämig kycklingpaj. Perfekt för lårfilé.

4 portioner, 1 timme

Du behöver:
cirka 500 g kycklinglårfilé
2 msk smör
salt
nymalen svartpeppar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 stjälkar selleri, i bitar
2 morötter, skalade och i bitar
2 stora potatisar, skalade och tärnade
2 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
1 dl grädde
cirka 3–5 dl kycklingbuljong
eventuellt. 1 dl frusna ärtor
1 msk hackad färsk dragon
eventuellt. 1–3 msk maizena
1 rulle smördeg
1 ägg, uppvispat

Gör så här:
1. Dela kycklingköttet i lite mindre bitar. Fräs i smör i en vid stekpanna tills det fått lite färg. Salta och peppra, tillsätt lök och vitlök och stek tills löken blir genomskinlig.
2. Häll i selleri, morötter och potatis. Pudra över mjölet. Späd med vin, grädde och så pass mycket kycklingbuljong att det täcker allt. Låt puttra i cirka tio minuter. Tillsätt ärtor och dragon, smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med maizena utrört i kallt vatten om såsen inte tjocknat.
3. Häll över alltsammans i smord pajform. Täck med smördeg och pensla med ägg. Grädda i 200 grader i cirka 20–25 minuter eller tills locket fått fin färg. (TT)

Dagens fråga

I går var första dagen med danska gränskontroller. Tror du att de blir ett problem?

Loading ... Loading ...