Polis och kriminaltekniker utanför ett flerfamiljshus i Arlöv utanför Malmö på söndagen. Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Äldre man gripen för dubbelmordet

Arlöv En månad har gått sedan dubbelmordet på ett äldre par i Arlöv.
På tisdagen greps en äldre man som på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Det var hemtjänsten som hittade paret som var i 70-årsåldern döda i sitt hem i ett flerfamiljshus på Tågvirkesgatan i Arlöv vid tvåtiden på söndagseftermiddagen den 6 oktober. Polisen tillkallades och omständigheter på plats gör att man snabbt fattar misstankar om att ett dubbelmord ägt rum.

Sedan dess har ett intensivt utredningsarbete pågått. Ett stort antal förhör har gjorts och så sent som för lite drygt två veckor sedan gick polisen ut och efterlyste en person som setts av hemtjänsten när de besökte paret på förmiddagen, bara några timmar innan det besök där de hittades döda. Efterlysningen var en del i att kartlägga de personer som rörde sig i området den aktuella dagen.
En vecka senare gick man från polisens sida ut med att man kopplat in gärningsmannaprofilgruppen, Gruppen hjälper till, skrev man på sin hemsida, vid särskilt komplicerade utredningar. Polisen vände sig också till åklagare för att få rättshjälp utomlands i kartläggningen av det mördade paret.

Några gripanden har dock inte skett. Förrän nu. På tisdagen greps en man. Kammaråklagare Lars Morand som leder förundersökningen är dock mycket förtegen om såväl omständigheterna kring gripandet som när det gäller vem det är som blivit gripen och sedemera anhållen.
– Det är en äldre man som är anhållen misstänkt för brotten, säger han.
– Det som ledde fram till gripandet är sedvanligt, bra genomfört, polisarbete.

Huruvida den gripne är identisk med den person som polisen gick ut och efterlyste är oklart.
– Det kan jag inte svara på, säger Lars Morand.
När det gäller den persom som nu sitter häktad måste åklagaren senast på fredag, innan klockan 12 på dagen, begära den misstänkte häktad eller häva anhållandet.

Läs mer:

Dagens fråga

Längtar du efter snö?

Loading ... Loading ...