Kristin Thorleifsdottir ersätter Sabina Jacobsen i VM-truppen till Japan.

Thorleifsdottir är klar för VM-truppen

HANDBOLL Sabina Jacobsen lämnade återbud. Då blev ännu en H65-spelare uttagen i VM-truppen. Kristin Thorleifsdottir har kallats in av förbundskaptenen Henrik Signell.

– Första tanken var att det här kan ju inte stämma, men när jag förstod att det gjorde det blev jag förstås jätteglad. Att bli uttagen till A-landslaget är ju något jag alltid drömt om, särskilt efter att ha spelat flera år med U-landslaget, säger Thorleifsdóttir.
Lagkaptenen Sabina Jacobsson tvingades tacka nej till VM i japan på grund av en knäskada som hon ådrog sig under landslagslägret i Nyköping.
– Sabina har varit väldigt viktig för oss både som försvarsklippa och pådrivare på träningar och matcher och som lagkapten utanför, så det är klart att det är ett avbräck. Försvarsmässigt känner jag att vi ändå kommer att vara starka med de spelare vi har i truppen och vi har också många rutinerade spelare som tar stort ansvar utanför banan, säger Signell som ännu inte beslutat vem som kommer att bära lagkaptensbindeln i VM.

Sverige kommer fortfarande att åka till Japan med 18 spelare, varav maximalt 16 får vara inskrivna i matchtruppen samtidigt. Kristin Thorleifsdóttir har nu kallats in och åker med till VM.
21-åriga Thorleifsdóttir har isländska föräldrar men är uppvuxen i Rimbo. hon tränade med isländska U16-landslaget, som då tyckte att hon var för bra och skickade upp henne för att träna till U18-landslaget, men hon valde sedan att spela för Sverige där hon spelade 57 U-landskamper och smällde in 208 mål fram till förra året.

Det isländska A-landslaget har också uppvaktat henne under hösten.
– Hjärtat brinner väldigt mycket för Island även om jag aldrig har bott där, men det kändes ändå rätt att välja Sverige eftersom jag har spelat här hela min karriär och spelat i det svenska U-landslaget. Jag vet ju inte om jag kommer att få chansen i VM, men ser oerhört mycket fram emot att åka till Japan och vara med under ett mästerskap och få den erfarenhet det innebär, berättar Thorleifsdottir.
Så här säger Henrik Signell om beslutet att ta ut H65 Höör-spelaren:
– Kristin har tagit stora kliv i sin utveckling och har en internationell spelstil med sin storlek och kraft och är duktig både som anfalls- och försvarsspelare. Hon har internationell erfarenhet från både U-landslaget där hon var en nyckelspelare och från Europacupspelet med H65 Höör.
VM-truppen samlas i Malmö den 19 november och reser till VM-lägret i japanska Fukuoka dagen efter.

Sportresultat

Sport i dag