Dragan Brljevic plockas omgående bort som tränare för Lugidamerna. Arkivbild.
Kenneth Andersson kommer tills vidare att träna laget. Arkivbild.

Lugi ersätter Dragan Brljevic

HANDBOLL Dragan Brljevic har med omedelbar verkan blivit bortplockad som tränare för Lugis damlag. Han ersätts tills vidare av Kenneth Andersson.

– Jag förstår inte klubbens motivering alls. Kanske är det för att min svenska är för dålig, jag vet inte. Just nu mår jag dåligt och vill inte säga mer än så, förklarar Dragan Brljevic för Skånskan.
Klubbens motivering är att man inte kommer överens med Brljevic om arbetet med talangutvecklingen.
”Eftersom Lugi och Dragan Brljevic inte är överens om hur arbetet med talangutvecklingen ska ske så väljer klubben att avsluta det nuvarande samarbetet. Brljevic kommer att med omedelbar verkan att skiljas från uppdraget som huvudtränare för Damlaget och kommer under återstoden av kontraktstiden att få andra uppgifter i klubben” skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi kommer aldrig ha ett elitlag som består av endast värvade spelare, det ingår inte i vår filosofi säger Lugis ordförande Peter Andersson.
Man tar också upp det faktum att många unga spelare slutat eller lämnat klubben.
– Tidigare i höst fick vi dra oss ur division 1 med Farmen dam, det lag som skall fungera som en del av talangutvecklingen. Vi har en utmaning med många unga spelare som lämnat eller slutat vilket skapat ett glapp i de kommande årgångarna Lugitalanger, säger klubbchefen Patrik Bengtsson.

Samtidigt beklagar man att beslutet fattats mitt under brinnande seriespel.
– Det känns tråkigt men nödvändigt att behöva ta detta beslut mitt under pågående säsong. Det är ett beslut vi tagit som möjliggör för alla inblandade att finna väl fungerande lösningar för framtiden, säger Karl Löfmark, ordförande i Lugis Elitkommitté.
Tills vidare kommer Kenneth Andersson att ta över som huvudtränare och kommer även att fortsätta parallellt med sin roll som sportchef.

Sportresultat

Sport i dag