Julklappar i tiden bidrar till julefriden

Julen närmar sig med stormsteg och företagsledningar bombarderas av förslag på julklappar till personalen. I den mån företag och offentlig sektor fortfarande ger julklappar till personalen kan detta vara en illuster uppgift för någon stackare på HR-enheten. Denne stackare kan också få uppgiften att skicka julkort till nuvarande och blivande kunder – när det gäller julens traditioner är det få som vågar bryta mot dem.
Ändå har många företag valt att skrota julkort och julklappar och ger i stället pengar till behjärtansvärda ändamål. Det är egentligen konstigt att inte ännu fler gör så. Hur många blir egentligen glada över att få julkort som gäller jobbkontakter? Och hur många öppnar julklappen från chefen och känner sig nöjd över innehållet? Det är väl snarare lättare att misstänka att det är ännu en hyllvärmare man suckande packar upp. En handduk med företagets logga är till nöds bra som strandhandduk, men man kan ju inte ha hur många som helst i skåpen. Företagen kan visa sin uppskattning över personalen på mer hållbara sätt.
Slitochsläng-mentaliteten är väl som värst före jul och Black Friday brukar kritiseras för att bidra till detta förkastliga. Om man vill se denna köpdag lite mer positivt kan man uppmana folk att köpa sina julklappar denna dag. Det brukar vara låga priser och om man ändå ska köpa julklappar är det inte fel med ekonomiska klipp. Det viktiga är att man inte köper onödiga saker som förstör vår fina planet.
Katarina Erlingson

Dagens fråga

Är du rädd för att flyga?

Loading ... Loading ...