Global Badman blir finalfavorit

TRAV Hemmalaget fick med fem hästar till finalen av Svensk Uppfödningslöpning. Men ingen av dem var först i mål i de två semifinalerna.

Finalfältet till Svensk Uppfödningslöpning, det stora klassiska loppet för tvååriga travare, blev klart på Jägersro under tisdagen. Fem av de tolv som kom med till finalen är Jägersrotränade. Men ingen av dem lär bli favorit till slutsegern.
Den kanske största favoriten blir i stället Global Badman och Daniel Wäjersten som vann det första kvalheatet på ett starkt sätt sedan Svante Båth strukit förhandsfavoriten Pucks Bounce efter provstarterna.

Global Badman tog tidigt över ledningen och gick lätt undan till slut. I rygg liftade hemmahästen Gordon Brodde (Lövgren) med till en positiv andraplats, men det såg inte ut att finnas något sparat i mål.
– Det har känts hela dagen att man hade en häst som skulle till finalen. Han är fortfarande lite grön men slappnade av fint efter start och jag upplevde inte att det var några problem i kurvorna. Men vi kommer nog att ändra lite till finalen, sa Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.
I det andra kvalheatet var Mattias Djuse favorit med Usain Tilly, men hästen galopperade bort sig direkt i starten. I stället vann Erik Adielsson med Svante Båths Armani Degato. Lite plåster på såren för Båth/Adielsson efter strykningen av Pucks Bounce.
– Han gjorde det riktigt bra. Det var inte så mycket action sedan och jag förstod att favoriten gjort bort sig eftersom han inte var med. Han kanske gillar att resa långt eftersom han höll sig lugn och vann med krafter kvar, sa Erik Adielsson.

V64-omgången blev outsiderbetonad med flera favoritfall och utdelningen blev till slut 11 470 kronor för sex rätt.
Johan Untersteiner tog en trippel under kvällen. Han vann med Dizzy River i V64-1 efter att ha kontrollerat fältet i dödens. Dessutom vann han med Ellie Titation och Undigious Diamant utanför V65-ramen.
Christoffer Eriksson viner lopp varje tävlingsdag just nu. Den här kvällen satte han dit Robert Berghs Mellby Harrissa i V64-6 sedan favoriten Sashay My Way troligtvis hoppat bort segern i ledningen varvet kvar. Christoffer Eriksson vann dessutom ett uttagningslopp till Summer Meeting Fall med egentränade Barista Oak utanför V64.
V64-raden: 5-7-7-5-3-10. Dagens Dubbel 3-10 gav oddset 49,89 sedan Thomas Uhrberg satt dit Bo Örberh-tränade Majah Winner i DD-1 (V64-5).

Finalfältet i Svensk Uppfödningslöpning 2019: 1 Armani Degato, Svante Båth, 2 Global Badman, Daniel Wäjersten, 3 Revelation, Per Nordström, 4 Fire Piston, Admir Zukanovic, 5 Gordon Brodde, Joakim Lövgren, 6 Castillo, Tomas Malmqvist, 7 Mizita Sund, Anders Zackrisson, 8 Global Benchmark, Johan Untersteiner, 9 A Good Point, Sören Norberg, 10 Karl May Boko, Timo Nurmos, 11 Born Winner, Mattias Djuse, 12 Only Cash O C, Joakim Lövgren.

Sportresultat

Sport i dag