Eslöv

Säljer lyxgården för att kunna bygga upp en by

Nu är Christinetorps Gård till salu för 102,5 miljoner kronor. Makarna Lars Ingesson och Ingrid Linné, som driver golfklubben Elisefarm, vill använda pengarna för att bygga upp en hel by med 750 bostäder. FOTO:Toomas Laagus
Eslöv
Eslöv Prislappen är 102,5 miljoner kronor – näst dyraste objektet i hela Sverige.

Löberöd

Vill man bygga upp en hel by med 750 bostäder så behövs det lite kapital. För att få loss pengarna säljer paret bakom Elisefarms golfklubb nu sitt lilla krypin.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Harlösa växer så det knakar

Det råder byggboom i Harlösa. I det gamla hotellet och på flera andra håll i byn byggs det nya lägenheter.
Fotograf: Toomas Laagus
Eslöv
HARLÖSA Det råder rena byggfebern i Harlösa. Flera lägenhetsbyggen är på gång och de kommande månaderna kommer över 90 lägenheter stå klara för inflyttning.
– Det glädjer mig oerhört, säger Caj Lindblom som är byalagets ordförande.

Byns gamla ödehotell är kanske det tydligaste tecknet på att Harlösa växer så det knakar.

I över ett decennium stod hotellet öde och tomt, vilket många i byn beklagade. Förra året såldes hotellfastigheten och är nu en del av byggboomen i Harlösa. Fastigheten byggs om invändigt och i lokalerna håller företaget Boevolution på att bygga 17 påkostade lägenheter, till något som ägaren kallar ”lägenhetshotell”.

– Vi ser ett behov av ordentliga moderna och trygga boenden i Harlösa. Vi har för avsikt att låta gästerna tillträda den 1 juli, uppger Robert Hansson från Boevolution.

På angränsande tomter vill Boevolution på sikt bygga etagelägenheter, som ska bli hyresrätter.

Daniel Culjac är en av flera fastighetsägare som satsar på att bygga nytt i Harlösa. Bakom pizzeriahuset, som han äger, låter han bygga fyra nya lägenheter.
Fotograf: Toomas Laagus

Inflyttning i september

Bakom Valles pizzeria, nästan mitt i byn, är ännu ett nybygge på gång. Här håller Daniel Culjac, som äger huset med pizzerian, på att bygga nytt. Fyra nya trerumslägenheter ska det bli i ett nytt hus som byggs på pizzahusets tomt. Just nu gjuts bottenplattan till huset, men redan i september räknar Daniel Culjac att de nya lägenheterna ska vara redo för inflyttning.

Det är närheten till Lund och regementet P7 i Revinge som gör att han tror på Harlösa som en framtidsort, förklarar han.

Daniel Culjac äger redan huset där pizzerian ligger och där det också finns lägenheter. Nu låter han bygga fler lägenheter på baksidan av tomten.
Fotograf: Toomas Laagus

Trots att han inte officiellt annonserat ut de kommande lägenheterna har han redan flera intresseanmälningar.

– Det är både sådana som vill flytta inom byn och personer som kommer utifrån.

Daniel Culjac som bygger bakom pizzahuset har även köpt fastigheten som fortfarande kallas ”Lasses lada”. Men vad han har för planer med huset vill han inte avslöja än.
Fotograf: Toomas Laagus

Har planer för ”Lasses lada”

Daniel Culjac har även köpt fastigheten som kallas för ”Lasses lada”. Den såldes av samma dödsbo som sålde det gamla hotellet. Om det blir lägenheter eller inte i Lasses lada vill Daniel Culjac inte kommentera än.

– Jag har haft diskussioner med Eslövs kommun, säger han och menar att inget är bestämt än.

Att han inte är ensam om att satsa I Harlösa ser han positivt på.

– Det är jul att det händer saker. Och det är kul att Eslövs kommun är så stöttande och vill att det händer saker.

Vad hyresnivåerna för de nya trerummarna blir har han inte bestämt än.

Det råder rena byggfebern i Harlösa. De närmaste månaderna står 93 nya lägenheter redo för inflyttning.
Fotograf: Toomas Laagus

Insomnat bygge får nytt liv

Invid det gamla Bränneriet i Harlösa väntar ännu en stor tillströmning av nya hyresgäster, i två nybyggda längor. Skånska Dagbladet har vid flera tillfällen rapporterat om byggsatsningen som kom av sig.

Redan år 2016 var det tänkt att lägenhetsbygget skulle står klart för inflyttning. Men först kom det invändningar från grannar, med namninsamlingar och överklaganden. Sedan försenades bygget av att entreprenörer byttes ut. När huskropparna väl stod på plats väcktes missnöje i byn eftersom bygget avstannade. Somliga tyckte att det så ovårdat ut och ogräs började växa på tomten.

Men nu händer det saker även här. Redan nu i juni är en av de två huskropparna redo för inflyttning, uppger Magnus Moström från Gröna Hus, som står bakom satsningen.

– I den första etappen håller vi på att färdigställa den ena längan och inflyttning kommer att ske i mitten av juni.

I den längan finns 38 lägenheter, varav alla är ettor utom en trerumslägenhet.

I den andra längan blir det 34 lägenheter.

– Där räknar vi att vara klara så att inflyttning kan ske i september.

Efter att satsningen stått still börjar det röra på sig även när det gäller de två nybyggda längorna nära det gamla bränneriet. Ägaren uppger att de första hyresgästerna flyttar in i den ena längan redan i juni.
Fotograf: Toomas Laagus

Magnus Moström uppger att samtliga lägenheter är fulltecknade. Han håller inte själv i trådarna för uthyrningen men uppger att både ungdomar, P7 och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i Revinge, har visat intresse för att bli hyresgäster.

På hemsidan uppges det att hyresnivån för smålägenheterna kommer ligga på antingen 3 200 kronor i månaden och 4 200 kronor i månaden. Dessutom tillkommer en insats på 50 000 kronor till en gemensam förening, eftersom bygget lanseras som en ”kooperativ hyresrättsförening”.

Försäljning på gång

Magnus Moström på Gröna Hus uppger att han inte vet om det i slutändan blir en hyresrättsförening eller vad hyran kommer att landa på. Skälet är att det lutar mot att Gröna Hus säljer lägenhetslängorna till en ny ägare.

– Vi har en väldigt intresserad spekulant. Tanken är att det företaget ska ta över innan inflyttningen och att det då blir den nya ägaren som sätter villkoren.

– Det glädjer mig oerhört att det blir så många nya lägenheter nu, säger Caj Lindblom som är ordförande i Harlösa byalag.

”Överlyckliga”

Sammanlagt kommer det alltså inom drygt tre månader finnas över 90 nya lägenheter i Harlösa.

– För oss i byalaget är det bara att vara överlyckliga över det här. Det är vårt mål att byn inte ska drabbas av utarmningen av landsbygden, säger Caj Lindblom som är byalagets ordförande.

Att byn växer ger ännu bättre underlag för att ha kvar affären och skolan i byn, menar han. Han hoppas också att det innebär att Skånetrafiken ser behovet att det finns fungerande busstrafik till och från byn.

Byalaget har nyligen sjösatt en helt ny hemsida. Där finns en särskild undermeny där den som letar boende i Harlösa ska kunna se hus som är till salu och vilka fastighetsbolag man kan vända sig till för att hitta en lägenhet.

– Det glädjer mig oerhört att det blir så många nya lägenheter nu. Då kan vi bli fler i byalaget och jag ser en potential för att utveckla byn ännu mer, säger Caj Lindblom.

Eslöv

Räddningstjänst ryckte ut efter brand i gardin

Eslöv
Flyinge Räddningstjänst larmades under lördagskvällen till en villa i Flynige.

En en gardin fattade eld i en villa i Flynige. När Räddningstjänst anlände till platsen var branden redan släckt. Ingen kom till skada i samband med branden.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Får fängelse efter våldsam attack mot gravida exet

Den aggressiva mannen gick även till angrepp mot poliserna som kommit till undsättning efter kvinnans larm. Mannen kastade bland annat en hantel och en knytnävstor glaskula mot poliserna.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Eslöv
ESLÖV När hans före detta fru inte ville ge honom pengar blev mannen aggressiv. Efter att ha druckit spolarvätska gick han till våldsam attack och hotade skada kvinnan och hennes ofödda barn. Han slungade även föremål mot poliserna som kommit till undsättning.

Händelsen utspelade sig en höstdag 2019, på en ort i Eslövs kommun.

Då fick polisen larm om att en man i 50-årsåldern blivit våldsam och hotat sitt ex. Kvinnan har i förhör berättat att mannen, som hon tidigare varit gift med, velat ha pengar av henne. När han fick nej tände han till och började slita sönder ett fotoalbum. Kvinnan har berättat att mannen sedan började dricka spolarvätska.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Ny chans till giftermål utan tidsbokning

Prästen Jenny Delén håller i drop in-vigslarna och drop in-dopen på nationaldagen
Fotograf: SVENSKA KYRKAN ESLÖV
Eslöv
ESLÖV Den som går i giftastankar behöver inte oroa sig för att planera så mycket. På nationaldagen bjuder Svenska kyrkan Eslöv in till drop in-vigslar och även drop in-dop. Tanken är att det ska bli en ny tradition.

Efter ett par års uppehåll dammar kyrkan av möjligheten igen.

På nationaldagen kan du skippa de stora förberedelserna och bara dyka upp i Eslövs kyrka mellan klockan 12 och 16. Renée Backe som är kyrkans kommunikatör berättar att tanken är att det här ska bli en ny tradition som man fortsätter med även kommande år på nationaldagen. Nytt för i år är att det alltså går att både gifta sig och döpa sig under dagen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Krut och knark fynd vid polisrazzia

Poliserna hittade en påse med vad man tror är narkotika, och misstänker att kvinnan sålt till andra. De fann även krut vid razzian på Vålarödsvägen i Eslöv.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Eslöv
ESLÖV Narkotika som misstänks ha varit till försäljning, samt ett kilo krut, påträffades när polisen på torsdagen gjorde husrannsakan i en Eslövslägenhet. Tre personer blev misstänkta för olika brott.

Det var en kvinna på Vålarödsvägen i Eslöv som vid 18-tiden fick besök av polisen i sin lägenhet.

Poliserna hittade en påse med vad man tror är narkotika, och misstänker att kvinnan sålt till andra.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet testar på en ny strategi för sin annonsering!

Miljonlotteriet Miljonlotteriet är ett av Sveriges största lotterier och har funnits med sedan 1964.

För dig som inte vet något om lotteriet sedan tidigare, så är Miljonlotteriet grundat av iogt.se som sedan start haft som mål att låna lotteriet finansiera deras arbete mot droger i samhället. I och med regleringen av spelmarknaden förra året så har också de svenska lotterierna och spelbolagen kunnat ändra sin marknadsföring och i samband med dessa ändringar så är det bestämt att Miljonlotteriet blir digitalt, för att dra in ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet som IOGT fokuserar på. Om du är intresserad av att kika in Miljonlotteriet så kan du göra detta här eller läsa mer om dem i denna artikel om Miljonlotteriet.

Eftersom att den svenska spelmarknaden har blivit annorlunda, så är detta en stor fördel för det svenska Miljonlotteriet eftersom att de kan använda förändringarna till något positivt. Den nya strategin för lotteriet är helt enkelt att visa mer var pengarna från Miljonlotteriets överskott går, så att fler människor får vara delaktiga i välgörenhetsarbetet som IOGT arbetar med. Sedan starten har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor totalt till välgörenhetsarbete och detta är något som lotteriets överskott ska fortsätta att gå till, precis som det gjort sedan start.

Miljonlotteriet blickar framåt!

Miljonlotteriet har bestämt sig för att satsa bredare på just den digitala annonseringen där lotteriet riktar in sig på ansvarsfullt spelande och behöver numera uppfylla de hårda kraven som ställs på svenska spelbolag. Eftersom att lotteriets grundidé är att minska missbruk i samhället, så är detta något som de också är väldigt noga att fortsätta med och det är också här som den största kraften kommer att läggas även framöver. Genom de digitala kanalerna så har Miljonlotteriet redan nu lyckas komma en bra bit på vägen och det är också på denna bana som vi kan se dem fortsätta på framöver.

Den digitaliserade annonseringen kommer med andra ord att hjälpa lotteriet att nå ut till svenska folket så att de får se med egna ögon vad överskotten från försäljningen av spel hos dem bidrar till. Några av de saker som lotteriet hjälper till med är bland annat att rikta in sig på att tillföra gemenskap för barn och ungdomar som växer upp i stökiga familjer som kantas av missbruk genom årliga läger och evenemang. Via deras lotteri så kan du som spelar vara med och tävla om fantastiska vinster men också samtidigt vara en del av det stora välgörenhetsarbete som överskottet bidrar till. Sedan start så har de hjälpt både hemlösa att få tak över huvudet samt bidragit till många behandlingshem runt om i landet.

Eslöv

Nu blir det nytt ljus i byns egen motionsskog

Arbetet med upprustningen av elljusspåret är i full gång. Johan Paleologos och hans kollega sköter grävarbetet.
Fotograf: Toomas Laagus
Eslöv
STEHAG I långt över 40 år har den spridit ljus över motionärerna i Gyaskogen. Men nu rivs belysningen på elljusspåret för att ersättas med en modernare anläggning.

Fågelkvittret i Gyaskogen samsas numera med ljudet från en minigrävare på larvfötter som äter sig fram genom jorden.

I slutet av förra veckan påbörjades moderniseringen av belysningen längs det 1,4 kilometer långa elljusspåret. Det är Eslövs kommun som låter genomföra upprustningen och notan beräknas landa på 2,1 miljoner kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Mindre brand i industribyggnad

Eslöv
Flyinge
PREMIUM

På grund av ett elfel i en maskin utbröt en mindre brand i en industrilokal på en adress i Flyinge under fredag morgon.

Räddningstjänsten ryckte ut och kunde vid sin ankomst snabbt släcka branden.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Tågvärd illa skadad och spottad på av par

Incidenten inträffade ombord på södergående pågatåget mellan Helsingborg och Ystad. När tågvärden ville se biljetterna uppstod tumult, paret slog honom i huvudet och magen och kvinnan spottade på honom. Han fick föras till sjukhus med hjärnskakning och magsmärtor.
Fotograf: ARKIVBILD
Eslöv
ESLÖV Ett par från Marieholm greps av polis i Eslöv i onsdags som misstänkta för att ha misshandlat och spottat på en tågvärd som ville se deras biljetter. Tågvärden blev illa skadad och fördes till sjukhus med bland annat hjärnskakning och magsmärtor.

– Tyvärr en trend vi ser i pandemins spår, säger man på trafikbolaget Arriva.

Det var vid 10.15-tiden på onsdagen som polisen larmades till järnvägsstationen i Eslöv.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL