Foto: TT

Padelbanor byggs på Fair Play stadion

PADEL Fair Play TK gör ytterligare en satsning för att utveckla verksamheten.
Nästa år byggs fyra padelbanor på Fair Play stadion.

Padel är en av Sveriges snabbast växande idrotter och blir snart en del av utbudet på Fair Play stadion i Malmö.
– Padel är en sport som är väldigt lik tennis och lockar samma målgrupp. Eftersom vi redan har badminton i vår anläggning bestämde vi oss för att hitta en lösning för att få in padelsporten som är oerhört populär, säger klubbchefen Janne Immonen i ett pressmeddelande.
– Många av våra medlemmar och samarbetspartners har frågat efter padelbanor och när vi såg möjligheten att genomföra den här satsningen kändes det helt naturligt.

Banorna kommer att vara av högsta kvalitet och stå klara 1 augusti 2020.
De placeras i den del av hallen där det i dag finns två tennisbanor. Platsen är central, men ändå avskild.
Padelspelet kan följas från läktargången på andra våningen, genom fönster i entrégången och på plats inne i hallen. Där ska även en social yta byggas.
– Vi har noga följt utvecklingen och den snabba utbyggnaden av padeln i Sverige de senaste åren och också konstaterat att utbyggnaden av banor i Malmö inte skett i samma takt, berättar ordföranden Mats Nilsson.
– Nu är det i och för sig en del projekt på gång men vi är övertygade om att vår anläggning och vårt läge kommer att vara attraktivt. Vi tror att padeln så småningom kommer in i nästa fas där anläggningar som vår med bra läge och trevlig miljö kommer att vara viktigt i den ökade konkurrensen.

Fair Play vill att sporten ska utövas av alla åldrar.
– Vi ser en oerhörd potential att bedriva barn- och ungdomsverksamhet i padel. När vi tittar på sportens utveckling känner vi att befintliga aktörer inte ansträngt sig tillräckligt hårt för att göra en satsning på denna målgrupp. Att ha en barn- och ungdomsverksamhet kommer att vara en av de viktigaste delarna i vår satsning, säger Janne Immonsen.
– På sikt vill vi även arrangera olika typer av tävlingar på Fair Play stadion.

Dagens fråga

Såg du matchen mellan Sverige och Rumänien?

Loading ... Loading ...