Ida Gullberg stänkte in fem bollar när H65 Höör körde över BK Heid på hemmaplan. Foto: Martin Trobäck/H65 Höör

H65 Höör körde över Heid

HANDBOLL Efter uttåget ur EHF-cupen och förlust i toppmötet borta mot Skuru växlade H65 Höör åter in på vinnarspåret i SHE.
Utan några större problem besegrades BK Heid med 37-22 (19-9) och för första gången skrevs 17-åriga Linnéa Pripp in i målprotokollet.

Gästerna från Västra Frölunda hängde med hyfsat i en kvart och ställningen 6-5. Då höjde H65 tempot och gjorde 13-4 under 16 minuter.
Game over – redan då.
I hemmalaget fördelades ansvaret på flera olika spelare. Målproduktionen hade inga fläckar, det stänktes in baljor från nio meter, linjen, kanter, kontringar och på straffar.
Kristin Thorleifsdottir, Ida Gullberg, Anna Johansson och Isabelle Andersson gjorde samtliga fem mål var, tätt följda av Michaela Fransson och Victoria Larsson med fyra fullträffar.

Ändå var det ingen av dessa som fick mest uppmärksamhet efter matchen.
Målvakten Gry Bergdahl var drygt 50-procentig och belönades med utmärkelsen matchens lirare.
Dessutom släpptes för första gången Linnéa Pripp in på nio meter och i mitten av andra halvlek stänkte hon in sitt första SHE-mål för H65 Höör.
– Tidigare hade jag fått någon minut som kantspelare mot Boden, men nu kändes det mer på riktigt. Högernio är min riktiga position och det var stort att få komma in och höra publikens välkomnande jubel, sa hon i ett pressmeddelande.
Efter drygt 54 minuter kom läget.
– Jag märkte att deras spets i försvaret gick inåt i banan, då uppenbarade det sig en lucka i försvaret som jag stack in i.
Avslutet satt säkert och dagens högsta jubel hördes i hallen.
– Det är alltid skönt att få det gjort, det där första målet, menade Pripp, nyss fyllda 17 år, som handplockades från Staffanstorps HK tidigare i år och till vardags går andra året på handbollslinjen vid Polhemskolan i Lund.
– Normalt sett är det med Gordies i division 2 jag får speltid, men två gånger i veckan tränar jag med A-laget och jag hoppas kunna få lite speltid då och då under säsongen.
Tränaren Ola Månsson om sin talang:
– Pripp uppfyller det viktigaste kravet när vi värvar spelare; nämligen att hon är en potentiell startspelare i en SM-final inom några år. Inte detta år och kanske inte nästa, men på sikt.
– Hon är vänsterhänt, har ett bra skott, rätt inställning och många andra egenskaper som gör att det kan bli riktigt bra framöver.

En annan som bidrog till segern var Felicia Johansen.
Den H65-fostrade målvakten fick chansen sista kvarten och skötte sig fint.
Hon har kommit tillbaka efter skada och sett riktigt vass ut på träningarna.
I fortsättningen kommer Johansen dessutom att vara andrahandsvalet bakom Gry Bergdahl – eftersom nyförvärvet Irma Schjött kommer att tvingas till operation som följd av ett båtbensbrott.
– Irma blir borta några veckor vilket innebär att Gry får större ansvar på sig. Sedan får vi se hur situationen ser ut efter jul. Beroende på hur våra målvakter mår då får vi titta på eventuella lösningar och vi har haft kontakt med en del namn, konstaterade Månsson.

Hur summerar du segern?
– Vi sa innan matchen att det viktigaste inte var resultatet, utan att vi efter misslyckandet mot Skuru gör en bra match. Nu var både prestation och resultat bra, även om vi kunde vunnit med större siffror.
– Jag är nöjd med att så många bidrog, det kändes som ett starkt kollektiv i dag.

För H65 Höör väntar närmast bortamatch mot Skövde den 9 november.
Därefter vankas det seriefinal mot IK Sävehof på hemmaplan tre dagar senare.
Efter det tar serien VM-uppehåll fram till och med den 20 december.

Sportresultat

Sport i dag