Malmöjubel under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Örebro SK och Malmö FF på Behrn Arena. Foto: Conny Sillén / TT / kod 9094

Det som såg så bra ut

Fotboll I 54 minuter var Malmö FF svenska mästare och guldet på väg till Skåne. Men ungefär vid Smålandsgränsen stannade SM-bucklan och återvände till Östgötaporten i Norrköping där Djurgården tog emot den med öppna armar. Det hjälpte inte att MFF vann med 5–0 mot Örebro.
– Klart man grämer sig, sa stort uppmärksammade lagkaptenen och tvåmålsskytten Markus Rosenberg.

Trekampen om SM-guldet i den allsvenska avslutningen såg ut att vara avgjord redan efter elva minuter. Då gjorde ett guldjagande, heltaggat och beslutsamt Malmö FF, genom Rasmus Bengtsson, sitt första mål. Och bara fyra minuter senare bredsidade Arnor Traustason in Guillermo Molins snygga inlägg.
2-0 till MFF medan värsta konkurrenten Djurgården hade uppenbar guldkramp i sin bortamatch mot IFK Norrköping på Östgötaporten. Underläge med två mål i paus, samtidigt som inte heller den tredje parten i dramat, Hammarby, kunde göra något vettigt i sin hemmamatch mot Häcken, satte MFF i guldläge.

När sedan Sören Rieks, på Eric Larssons frispark, gjorde sitt nionde mål för säsongen till 3-0. såg det ännu ljusare ut i kampen. Och lyckan var total när Markus Rosenberg tryckte in sitt första allsvenska mål på konstgräs på tre år, till 4-0.

Men glädjen släcktes nästan direkt, när rapporterna i den 65:e minuten kom från Norrköping att Djurgården kvitterat och därmed till slut hade den poäng laget behövde för att hålla undan för MFF och ta guldet.

Inte ens Markus Rosenbergs allra sista allsvenska mål i karriären, 5-0 i den 67:e minuten var någon tröst.
– Tja, vi kunde bara göra vårt och det gjorde vi, suckade Markus Rosenberg.
– Det är ju klart att man grämer sig. Det har ju varit ett par matcher där man kunde gjort mål men missade.

Ingen i MFF, och ingen bland de nästan 3000 tillresta Malmösupportrarna, orkade glädja sig åt storsegern på Bern Arena i Örebro. Guillermo Molins var så besviken att han knappt ville ta emot silvermedaljen efter matchen.
– Man kan inte glädja sig åt ett silver, sa han i Sportkanalen.
– Jag hade koll på hur det stod i Norrköping under hela matchen. Jag såg ju resultattavlan. Det kändes så oerhört surt när det kom upp att Djurgården kvitterat.

Det enda firande som nu väntade efter matchen var hyllningarna till Markus Rosenberg efter dennes allsvenska slutfinal.
– Det är det enda som är värt att fira, tyckte Molins.

Markus Rosenberg debuterade i allsvenskan den nionde april 2001, i en match mot AIK. Efter en sejour i Halmstad blev det åter MFF och sedan utlandsspel, i bland annat Werden Bremen där han var mycket framgångsrik. Efter återkomsten till Malmö FF har han varit den självklare lagkaptenen och oerhört uppskattad, både i laget och bland supportrarna.
– Nu är det bara två matcher kvar för mig, i Europaleague. Sedan är det definitivt slut, konstaterade han, samlat men besviket, och kunde summera sin allsvenska säsongen med tretton gjorda mål i sitt facit.

Årets SM-guld alltså till Djurgården, en poäng före Malmö FF medan Hammarby blev trea och AIK fyra.

Dagens fråga

Är du orolig över att SD nu är det näst största partiet?

Loading ... Loading ...