BILDEN FÅR ENDAST PUBLICERAS TILLSAMMANS MED TT:S URSPRUNGLIGA TEXT OCH FÅR INTE ÅTERANVÄNDAS I ANDRA SAMMANHANG Tabouleh är en omtyckt sallad från Mellanöstern som i vanliga fall görs med bulgur, här har jag använt de suveränt goda puylinserna i stället.**BILDEN FÅR ENDAST PUBLICERAS TILLSAMMANS MED TT:S URSPRUNGLIGA TEXT OCH FÅR INTE ÅTERANVÄNDAS I ANDRA SAMMANHANG**

Tabbouleh på linser

Recept Här har bulgur bytts ut mot de goda puylinserna som finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Till 4 portioner,  45 minuter

Du behöver:
3 dl puylinser
1 tärning grönsaksbuljong
1 morot, i bitar
1 stjälk selleri, bitar
2 lagerblad
1 skvätt vitt vin
1 stor knippa bladpersilja
1 stor knippa/2 krukor mynta
fin olivolja
1 rödlök, finskuren
1 chili, finskuren
6 körsbärstomater, delade
1 citron
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 dl oliver

Att äta till:
stekt halloumi eller smulad fetaost
Gör så här:
1. Skölj linserna. Koka dem i buljong med morot, selleri, lagerblad och lite vin (kan tas bort) tills de mjuknat, cirka 20–30 minuter. Låt eventuell vätska rinna av och låt svalna lite grand.
2. Finhacka örterna (spara lite till dekor) och vänd ned i linserna med olivolja, rödlök, chili och tomater. Pressa över citronsaft och smaka av med flingsalt och peppar. Strö över oliver och garnera med extra örter.
3. Servera som tillbehör till kött eller fisk, eller som enklare lunchrätt. Stekt halloumi eller smulad feta är också gott att blanda i.
Att dricka till
Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir Albert Bichot (5470), 119 kronor.
Alkoholfritt: Cognato Red (19006), 79 kronor.

Dagens fråga

Vad ska du ha för julgran i jul?

Visa resultat

Loading ... Loading ...