Danny Danny Saucedo i showen The Run(a)way show som har premiär i Göteborg torsdagen den 31oktober. Foto: Mats Bäcker

Danny showar vidare

Nu kommer även skåningarna att få uppleva Danny Saucedos The Run(a)way show. Den spektakulära showen där Danny låter uttrycksformer som musik, mode, film och dans mötas börjar turnéra nästa år med premiär i Helsingborg för att sedan stanna till i såväl Kristianstad som Malmö under våren.
– Jag har verkligen längtat efter att få komma ut och visa det här som jag har skapat, säger artisten själv.

Det går bra för Danny Saucedo nu. The Run(a)way show har inte ens hunnit ha sin premiär i Göteborg, där den spelas fram till jul, förrän det har blivit klart att den ska ut på turné i Sverige nästa år. Dessutom har han fått skapa en egen klädkollektion för ett svenskt klädföretag och snart dyker Danny även upp i tv-rutan i det redan rullande tv-programmet Så mycket bättre.
– Det känns bra alltihop och jag är verkligen tacksam. Just nu repar jag väldigt mycket inför premiären, men jag är mycket lugnare än jag trodde. Det som kan strula är tekniken, för det är en avancerad show, en riktigt bombastisk sådan, säger Danny Saucedo.

Ja på torsdag smäller det. Då får Göteborg och The Theatre i Gothia Towers ta del av den show som artisten och teamet jobbat intensivt med sedan i våras, en show som Danny Saucedo förutom bombastisk vill beskriva som känslomässig, humoristisk och personlig.
För att driva handlingen framåt i showen har Danny nämligen spelat in fem novellfilmer som bjuder på allt det där. Kortfilmerna har han själv varit med och både skrivit och regisserat.
– Jag tycker att det är enormt kul att få vara kreativ inom alla dessa områden som ingår i showen. Just de här novellerna består av möten som jag tror att de flesta kan känna igen sig i. Det kommer att vara en emotionell stämning genom hela föreställningen, säger Saucedo.
– Det blir en stor effekt när uttryck som musik, film, dans och kläder möts och jag är så tacksam över att ha fått utlopp för alla kreativa idéer som jag har haft och att jag sedan har fått uppbackning av de kreativa människorna och talangerna jag jobbar med. Det gör att jag kan släppa kontrollen lite också. Jag har alltid haft svårt för det tidigare, men det har blivit mycket bättre nu.

En av talangerna Danny gärna lyfter fram är Helsingborgaren Dennis Bröchner som bland annat ansvarar för alla kostymer, vilket i den här showen innebär runt 140 olika utstyrslar, 90 par skor och 80 huvudbonader. Även Mikael Gordon-Solfors, producent för föreställningen, är imponerad av skåningen.
– Dennis har verkligen gått bananas och gjort en klädkollektion som är helt makalös. Hela showen är som ett rymdskepp och det är verkligen som om rymdmänniskor kommer upp på scenen. Även designern Bea Szenfeld har varit med på ett hörn, berättar Gordon-Solfors.
– Det här är en show i internationell klass som kan jämföras med såväl Beyoncé, Lady Gaga, Britney Spears och Justin Timberlake. Dannys musik till alla dessa uttryck – ja, det beskrivs nog bäst som en resa som berör alla sinnena. Det finns ingen annan svensk artist som skulle kunna göra det här än Danny, fortsätter han.

När Danny Saucedo ger sig ut på turné med The Run(a)way show blir det tre stopp i Skåne: Helsingborgs arena den 1 februari, Kristianstads arena den 15 februari och Malmö arena den 16 maj. Vill man höra Danny sjunga redan nu är det bara att slå på tv-programmet Så mycket bättre som sänds i TV4 på lördagar. Snart kommer nämligen avsnittet där Danny återförenas med sitt gamla popband EMD med Erik Segerstedt och Mattias Andréasson bakom de andra mikrofonerna.
– Det var mycket roligare att göra programmet den här gången. Första gången jag var med var jag så nervös och spänd, och det var svårt att hålla lågan uppe i alla de dagar vi var där. Nu var det mer effektivt, med inspelningar i tre dagar för mig. Folk kom in och ut så man fick ju en massa ny energi hela tiden, säger Danny Saucedo.
EMD-comebacken kommer även att märkas i The Run(a)way show. På vilket sätt är Danny hemlighetsfull med.

Vad hoppas du att folk bär med sig efter din show?
– De kommer att bära med sig ett intryck av att de har fått vara någon annanstans än i sin vardag. Det finns så mycket fint i den här showen. Hela ensemblen är fantastisk, och dansen, ljuset, videoproduktionen … de kommer nog även att gå därifrån med lite eftertänksamhet.

På tal om eftertänksamhet. Jag såg ett videoklipp med dig där du berättade att du ofta funderar på meningen med livet, har du kommit fram till något?
– Jag tänker så ofta på det. Precis som att jag inte kan sluta att fundera på varifrån allt kommer, hur allt uppstod. Men meningen med livet är väl att skapa mening till det?