Ännu en ung man rånad i Vellinge

VELLINGE Under knivhot tvingades en 17-åring att lämna ifrån sig mopeden han parkerat utanför pizzerian på Kompanigatan i Vellinge.
Polisen uppger att de har en ganska klar bild om vem de misstänkta rånarna är – ett gäng unga män – alla med kopplingar till Vellinge.

Klockan var strax efter 18 i tisdags när en 17-åring hemmahörande i Trelleborg och hans flickvän lämnade pizzerian på Kompanigatan i Vellinge.
Två för dem okända personer kom fram, blockerade vägen för flickvännen medan de under knivhot krävde att 17-åringen skulle lämna i från sig sin moped vilket han pressad och rädd också gjorde.

Innan de två rånarna försvann med mopeden tillsammans med nycklar och hjälm uttalade de hot om vad som skulle hända om 17-åringen polisanmälde rånet.

Först nu, flera dagar senare, har 17-åringen polisanmält rånet som polisen nu kopplar ihop med åtminstone ett tidigare rån i Vellinge. Det senaste i helgen då en 15-åring under hot tvingades lämna ifrån sig sin dyra jacka.
– Det här rånet är nedlagt, men vi har en ganska klar bild om vem gärningspersonerna är, nu gäller det bara att bevisa det, säger Vellinges kommunpolis Jörgen Sjåstad.

Han pekar ut en grupp om fem, sex unga män, alla bosatta i eller utflyttade från Vellinge, som troligen misstänkta för flera av rånen som polisen hävdar handlar om narkotika. Gärningspersonerna har behov av pengar, stjäl kläder och prylar som de säljer för att finansiera narkotikaköp.

– Vi jobbar redan tillsammans med sociala myndigheter kring de här personerna med förhoppning om att det ska ta slut. Det är en grupp personer där det, som alltid, är två, tre stycken som är mer drivande.
Även om det senaste rånet är nedlagt menar Jörgen Sjåstad att polisen ändå kan fortsätta utreda fallet.

– Får vi en tråd att dra i så gör vi det.
Polisen utreder nu ärendet som rån och övergrepp i rättssak.
Ytterligare en ung man utsattes för ett rån, men på Hallasvängen i Trelleborg på onsdagskvällen.
Under pistolhot ska en utpekad 33-årig man ha gett sig på en 26-åring och krävt att få hans mobil, id-kort, kontantkort samt även bankdosa.
33-åringen är nu även han misstänkt för grovt rån samt övergrepp i rättssak då han uttalat hot om rånoffret kontaktade polisen.

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...