Ystads IF:s tränare Jerry Hallbäck får se sig om efter nya uppdrag efter den här säsongen. Foto: TT

YIF förlänger inte med Jerry Hallbäck

HANDBOLL Ystads IF och tränaren Jerry Hallbäck kommer att gå skilda vägar efter den här säsongen.

I ett pressmeddelande berättar ledningen för Ystads IF att man valt att inte förlänga kontraktet med Hallbäck. Efter tre säsonger går det ut den 31 maj nästa år.
– Säsongen är ännu bara i sin början och tillsammans med Jerry har vi som målsättning för säsongen 19/20 att nå en topplacering i ligan och skapa framgångar i ett kommande slutspel, påpekar Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i YIF.
– Vi hoppas att Jerry får en fin avslutning med YIF framåt vårkanten, säger Lindgren i pressutskicket.

Förutom sitt arbete med att leda herrlaget så har Jerry Hallbäck även visat stort engagemang inom föreningens övriga områden. Som till exempel ungdomshandbollen och andra aktiveter som ligger inom ramen för YIF:s barn- och ungdomsengagemang i regionen.
Jerry Hallbäck säger så här om beskedet att YIF tackar för sig efter tre år tillsammans:
– Att klubben redan nu väljer att deklarera att de inte vill förlänga det är naturligtvis tråkigt, men samtidigt ger det mig mer tid att se över framtiden.
– Jag kommer naturligtvis att göra allt för att avsluta vårt samarbete på bästa sätt. Jag kommer att kriga rejält för att vi i laget ska nå vår ambition om topp fyra placeringen och att göra ett riktigt vasst slutspel, förklarar han.

Den 50-årige Jerry Hallbäck hade en lång och framgångsrik spelarkarriär i Redbergslids IK, och han har tidigare tränat Aranäs och varit sportchef i IK Sävehof. Nu väntar nya sportsliga utmaningar.
– När jag blickar tillbaka, så kommer jag se tre händelserika år i Ystad, där jag lärt mig mycket som blir viktigt för mig i framtida uppdrag, säger göteborgaren.

Sportresultat

Sport i dag