Foto: Karsten Petersen
Polisen undersöker en bil efter att tre män gripits misstänkta för grovt olaga hot och grovt vapenbrott i området Videdal/Höja i Malmö på tisdagskvällen. Enligt polisens hemsida larmades polis om att en man hotat flera personer med ett vapenliknande föremål, Två personer skall ha skadats, men var inte i behov av sjukvårdsinsatser. Foto: Johan Nilsson / TT
Foto: Karsten Petersen

Ytterligare en gripen efter vapenhot på Höja

Malmö Fyra personer har gripits efter att flera personer hotats med ett pistolliknande föremål vid Höja.

Larmet om händelsen kom vid 19.30-tiden på tisdagskvällen. Enligt Rickard Lundqvist, presstalesperson vid Skånepolisens ledningscentral, säger att ärendet kom in till polisen som ett olaga hot.
– Ett flertal personer är inblandade, säger han.

En man ska då ha hotat flera personer med ett pistolliknande föremål på Karolingatan i stadsdelen Höja.
När polispatrullerna anlände har gärningsmännen lämnat platsen till fots. Kvar fanns två personer med mindre skärskador. Ingen av dem var dock i behov av ambulanssjukvård.

Efter en halvtimmes tid kunde dock tre personer gripas på en adress i närheten. De ska då ha lokaliserats av polis och misstänktes ursprungligen för grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Vid kvart i tolv-tiden på tisdagskvällen greps ytterligare en person misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva vapen. Polisen hade då också hittat det vapen som användes, vilket visade sig vara ett luftvapen. Därför har man också lagt ned misstanken om grovt vapenbrott.

Tre av de misstänkta är män i 25-årsåldern. Den fjärde är en kvinna i 20-årsåldern.

 

Dagens fråga

I går var första dagen med danska gränskontroller. Tror du att de blir ett problem?

Loading ... Loading ...