Sverige bra anseende men inte hos M

Sverige ligger etta på listan över länder som har högst anseende i världen, enligt rapporten Reputation Institute. Sverige anses vara rättssäkert, är välkomnande och vackert och svenskarna har goda levnadsförhållanden. Det är andra året i rad vi toppar listan.
En positiv syn på Sverige ute i världen innebär att vi har lättare att attrahera kompetenta människor som vill flytta hit och det gynnar också vårt lands export.
Detta samtidigt som flera partier i riksdagen gör allt för att sätta bilden att Sverige har stora problem där ingenting fungerar, i tron att det är receptet för att få fler väljare. Och det kanske fungerar, beroende på vilka väljare man vänder sig till. En undersökning gjord av Novus för ett tag sen visar att centerväljarna är mest positiva och att Sverigedemokraternas väljare är de mest negativa.
Moderaterna är också ett parti som numera riktar in sig på det negativa, vilket syns tydligt under deras stämmodagar. Ulf Kristersson lyfter gärna fram problem, inte minst är brott och straff favoritämnen liksom migration och integration. Det arbete med ett nytt idéprogram som startat kan kanske ge en välbehövlig nystart med mer framtidsinriktning, men tonen på årets partistämma ger anledning att betvivla det. Skärpta straff, förbud, lämna, skeptiska är några lösryckta ord ur rubriker från stämman. Det ger inte bilden av ett positivt parti, precis.

Dagens fråga

Såg du matchen mellan MFF och Wolfsburg?

Loading ... Loading ...