Peter Swärdh sparkas som TFF-tränare

FOTBOLL Peter Swärdh tvingas lämna uppdraget som tränare för Trelleborgs FF i Superettan med omedelbar verkan.

Efter söndagens blytunga bortaförlust mot Norrby IF med 0–3, så känner sig till slut Trelleborgs FF tvingade till förändringar i ledarstaben.

Det innebär att managern Peter Swärdh lämnar klubben och ny tränare Kristian Haynes blir tillfälligt TFF-ikonen, som leder laget tills vidare.
– Vi har varit ödmjuka inför utmaningen i Superettan. Det är en tuff serie och Peter Swärdh tog över laget i en tuff situation, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF, i ett pressutskick.
– Tyvärr har den senaste tidens resultat varit alldeles för dåliga, varför vi nu hamnat i en situation som kräver förändring. Styrelsen har därför tagit beslutet att entlediga Peter Swärdh från sitt ansvar som manager i Trelleborgs FF.
– Vi måste föra in energi i laget så att vi gör allt för att säkra vårt kontrakt i Superettan 2020,

Sju vinster, tio oavgjorda matcher och elva förluster är resultatet hittills för Trelleborgs FF som nu ligger på elfte plats i tabellen.
Den tidigare spelaren Kristian Haynes har ingått i ledarstaben för a-laget under säsongen. Samtidigt har han framgångsrikt lett Trelleborgs FF:s U21-lag till en SM-final, som ska spelas den 29 oktober på Vångavallen.
– Kristian har ett förtroende i truppen och i klubben. Han har den energi och vilja som kommer att krävas för att tillsammans med laget leverera resultat, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör för Trelleborgs FF.

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...