Kustbevakningen fokuserar de kommande dagarna på miljöövervakning från luften. Foto: Kustbevakningen

Sökandet efter försvunna oljan trappas ner

Skåne Kustbevakningens strandnära spaningar under söndagsmorgonen med mindre båtar och flyg har inte funnit någon olja. Kustbevakningen återgår nu till ordinarie beredskap men med förhöjt fokus på miljöövervakning i området med framförallt flyg.

Du som observerar olja
Olja på land, ring 113 13.
Olja till havs, kontakta Kustbevakningens ledningscentral: Tel 0776-70 60 00
E-post: lc@kustbevakningen.se

Kustbevakningen har bland annat tillsammans med Sjöräddningssällskapet SSRS sökt utmed strandlinjen från sjösidan med mindre båtar utan att finna någon olja.

‒ Vi har gjort vad vi kan för att hitta oljan som senast observerades i fredags förmiddag, säger Fredrik Gustafsson, räddningsledare på Kustbevakningen.

Kustbevakningens fartyg återgår därmed till ordinarie beredskap och verksamhet inom miljöräddning, sjöövervakning och brottsbekämpning. Dock bibehålls ett förhöjt fokus på miljöövervakning med flyg över området de kommande dygnen.

‒ Vi bedömer alla uppgifter om olja i havet och agerar därefter. Av erfarenhet vet vi att olja, beroende på typ, kan uppträda på olika sätt beroende på dess sammansättning, vattnets temperatur och vädret. Den här gången är den borta, säger Fredrik Gustafsson, i ett pressmeddelande.

Du som observerar olja
Olja på land, ring 113 13.
Olja till havs, kontakta Kustbevakningens ledningscentral: Tel 0776-70 60 00
E-post: lc@kustbevakningen.se

Läs mer:

Dagens fråga

I går var första dagen med danska gränskontroller. Tror du att de blir ett problem?

Loading ... Loading ...