MFF på fall. Hammarby vann den viktiga toppmatchen med 2-0 och tog över allsvenska serieledningen. Foto: TT
Rasmus Bengtsson i kamp mot Hammarbys målskytt Alexander Kacaniclic. Foto: TT
Oscar Lewicki spelade från start. Foto: TT

MFF föll borta mot Hammarby

FOTBOLL Malmö FF föll med 0-2 borta mot Hammarby i den viktiga allsvenska toppmatchen i Stockholm. Därmed tappade man också serieledningen till Hammarby.

– Svårt att acceptera att vi inte gjorde mål i dag. Vi sköt fler skott och dominerade spelmässigt och hade tre-fyra riktigt bra chanser, suckade en besviken men samlad Uwe Rösler, MFF-tränare, i C More efter matchen.
MFF började matchen starkt och radade upp två-tre riktigt fina chanser mot mål, men lyckades inte överlista Hammarbys målvakt.
Sakta men säkert jobbade sig hemmalaget in i matchen, hotade med snabba kontringar och efter 15 minuter skickade Nicola Djurdic en boll snett inåt bakåt till Alexander Kacaniclic som slog till på ett tillslag. Johan Dahlin i MFF-målet var chanslös.
Den återstående halvtimmen präglades av att Malmö FF försökte bygga upp för ett bra anfallsspel men utan att lyckas skapa de där riktigt heta chanserna, samtidigt som Hammarby kom i allt snabbare motattacker som tvingade MFF-spelarna att dra på sig gula kort. Först Arnor Traustason, sedan Felix Beijmo och Oscar Lewicki.
– Jag tycker att det är vi som har bollen mest och försöker, men de är farliga i sina omställningar. Vi sa inför matchen att vi skulle avsluta våra anfall, men vi har inte avslutat ett enda hittills, konstaterade Rasmus Bengtsson i C More.
Den andra halvleken dominerade MFF stort spelmässigt och det var i princip spel mot ett mål under 45 plus tre minuter.
Men MFF:s oförmåga att få till avsluten fortsatte att ställa till med problem.
Det hjälpte föga att Uwe Rösler bytte Marcus Antonsson mot Guillermo Molins, att Traustason ersattes av Sören Rieks eller att Erdal Rakip i någon form av nödlösning plockades in i stället för Behrang Safari (Oscar Lewicki ner i backlinjen).
Något mål blev det inte.
Markus Rosenberg var farligt nära på nick i början av halvleken, men lyckades inte överlista målvakten Davor Blasevic.
Marcus Antonsson hade dessutom en boll i mål, men bollen hade träffat handen innan den gick in och målet blev underkänt.
Närmare än så kom inte MFF den här eftermiddagen.
Därmed gick Hammarby dessutom upp i serieledning på samma poäng, samma målskillnad men fler gjorda mål.
Fyra lag har just nu 59 poäng i allsvenska toppen, men Djurgården har en match mindre spelad och kan ta över serieledningen i händelse av poäng borta mot IFK Göteborg på måndagen.
– Det retar mig att vi släppte in det andra målet. Men framför allt visste vi att man måste göra mål för att kunna ha en chans i en sån här toppmatch och det gjorde vi inte, konstaterade Uwe Rösler.

Sportresultat

Sport i dag