Oscar Alsenfelt tvingades se fyra puckar slinka förbi sig i bortamatchen mot Frölunda.Här är det förre Redhawksspelaren Rhett Rakhshani som gör mål. Foto: TT

Redhawks åkte på fjärde raka förlusten

Två bra perioder räckte inte för Malmö Redhawks borta mot Frölunda. I den tredje körde topplaget ganska lätt ifrån rödhökarna och vann till slut fullt rättvist med 4-1.

Det såg lovande ut efter den andra perioden. Då hade Redhawks efter en spelmässigt riktigt bra insats spelat helt jämnt med ”indianerna” i Göteborg och dessutom lyckats få in kvitteringen till 1-1 (Frölunda tog ledningen i den första perioden i spel i numerärt överläge).
Målet var dessutom riktigt snyggt, en artistisk soloprestation av Frederik Storm, en genialisk passning till en helt fri Emil Sylvegård och pucken upp i nättaket.
– Storm var riktigt stark på pucken , jag dröjde mig kvar framför mål och sedan var det bara att försöka få målvakten att röra sig i sidled oh sätta pucken högt, sa Sylvegård till C More i periodpausen.

Det var andra matchen i rad han gjorde mål. Men det skulle inte räcka till poäng den här gången.
I den tredje perioden fick Frölunda börja med numerärt överläge två gånger i rad och förutom att göra 2-1 fick man dessutom momentum och bra fart på spelet.
Den tredje perioden ägde hemmalaget helt och de flesta av de tjugo minuterna befann sig Frölunda i Malmözonen..
Redhawks var visserligen inte utan målchanser, men återföll i att bränna alla lägen, även de i numerära överlägen.
Mot Frölunda hade rödhökarna 14 minuter i power-play men lyckades alltså bara med ett enda mål.

Till slut gav hemmalagets spelmässiga övertag i perioden utdelning och efter 3-1 med nio minuter kvar av matchen såg det mörkt ut för gästerna.
Med två minuter kvar av matchen hade Redhawks numerärt överläge, chansade dessutom med att plocka ut Oscar Alsenfelt ur målet – men det bar sig inte bättre än att Frölunda kunde få tag i pucken och skjuta 4-1 i tom kasse hela vägen från egna blålinjen.
Ridå.
– Vi är alldeles för ineffektiva. Vi skapar bra chanser, men får inte in pucken. Tråkigt, för annars var det en jämn och tuff match. Dessutom bjuder vi stundtals på lite för lätta chanser bakåt, summerade en sammanbiten Frederik Storm efter slutsignalen.
Trots fyra raka förluster och bara en enda poäng i dessa matcher var Storm ändå hoppfull:
– Vi skapar chanserna. Det gäller bara att fortsätta med det så kommer målen snart att börja trilla in.

Sportresultat

Sport i dag