Femmålsskytten Johan Dahlin prisades som planbäst då Ystads IF körde över HK Varberg på hemmaplan. Foto: Andreas Hillergren/TT/arkiv

Starkt YIF krossade debutanten Varberg

HANDBOLL Ligadebutanten HK Varberg på besök för andra gången.
Då spelade topptippade Ystads IF ut stora delar av sitt register och vann med förkrossande 35-24 (16-13).

– En solid seger, konstaterade veteranen Kim Andersson i C More efter lagets tredje raka fullpoängare och femte triumf på de sex senaste matcherna.
– Det såg något darrigt ut i första halvlek där vi började bra och sedan sviktade lite grann. Men i dag genomförde vi planen över 60 minuter, gasade på i andra och det kändes väldigt skönt.

37-åringen punktmarkerades under stora delar av tillställningen och lyckades inte hitta rätt vid ett enda tillfälle.
– Jag hade förhoppningar om att jag inte skulle bli punktad, men kände på mig det efter förra matchen och gällde bara att göra det bästa av situationen.
YIF kunde trots allt sprida ut målskyttet på tio spelare och bäst av alla var Jim Andersson med sex fullträffar.
Jerry Hallbäcks manskap ryckte tidigt i andra halvlek och hade inga som helst problem med att kvittera ut en ny tvåpoängare.

Som mest skilde det 13 bollar innan Varberg kunde hyfsa till siffrorna något på slutet.
– Vi stängde ner deras linjespel i stort sett helt i andra och det rann i väg när man inte fick dessa mål, sa Kim Andersson.
Femmålsskytten Johan Dahlin prisades som planbäst i ett kollektivt starkt Ystads IF som närmast har att möta Önnereds HK torsdagen den 31 oktober.
Dessförinnan är det landslagsuppehåll.

Just nu ligger YIF tvåa i en haltande tabell.
– Tittar man på starten av säsongen har det sett bra ut. Det är bara mot Lugi som vi också skulle ha vunnit, avrundade Kim Andersson framför C Mores kamera.
– Vi jobbar vidare med vårt och det är många som tar stort ansvar, vilket är väldigt viktigt under en lång säsong.

Sportresultat

Sport i dag