Malmös tränare Peter Andersson har en del att klura på. Foto: Andreas Hillergren(TT

Redhawks letar efter vinnarspåret

ISHOCKEY Bara en poäng på tre matcher gör att Malmö Redhawks tappar mark i SHL. På lördagen väntar en tuff uppgift. Frölunda i Scandinavium.

Coachen Peter Andersson valde dock att se framåt med optimism efter lagets upphämtning från 0–3 till 3–3 hemma i arenan i torsdags mot HV 71.
– Det var en bra insats, en bra prestation, bra spel, väldigt många saker vi gjorde rätt, så det känns orättvist att bara få med sig en poäng med tanke på vad vi presterade. Men så är hockeyn, konstaterar en luttrad Peter Andersson.

Han ser lördagens match som en härlig utmaning att ta sig an. Trots förlusterna den senaste tiden, så är det ändå gott gry i gänget, enligt Redhawkscoachen.
Det var full fart på fredagsträningen, där spelarna visade ”passion, energi och känslor”, enligt Peter Andersson.
Tabelltvåan Frölunda Indians, med en spelarbudget som vida överstiger rödhökarnas, har många spelare med individuell skicklighet. Göteborgarna har smällt in 41 mål på sina elva matcher, vilket är näst flest i serien. Att jämföra med Malmös blott 25.
– Frölunda är ett bra lag som kan hamna i momentum, när de får till det rätta trycket så vi måste kunna hantera det.
– Vi måste vara intensiva, men också coola och våga spela och göra saker, när vi själva har pucken, menar Redhawkstränaren.

På fredagens träning ute i arenaområdet i Malmö fanns Henrik Hetta och Matias Lassen på isen, och de är aktuella för spel.
Däremot saknas fortfarande den österrikiske poängmaskinen Konstantin Komarek.

Sportresultat

Sport i dag