Söderslätt

Mordmisstänkt 41-åring försatt på fri fot

Söderslätt
Söderslätt TRELLEBORG Åklagaren: ”Det finns inte tillräckliga häktningsskäl”

– Jag har gjort bedömningen att det inte finns tillräckliga häktningsskäl, säger åklagare Pernilla Trimmel.

KLockan 13.51 tog hon beslutet att släppa den 41-årige man som sedan i onsdags suttit anhållen misstänkt för mord på en Vellingekvinna i 25-årsåldern. Kvinnan hittades vid lunchtid på onsdagen avliden i en lägenhet på Fagerängen i östra Trelleborg.

Vad har spelat in i beslutet att släppa 41-åringen fri?

– Det är den juridiska bedömningen som gör att han släpps på fri fot, men han är fortfarande aktuell i utredningen.

Då är han inte längre misstänkt för mord?

– Det uttalande jag gör är att han fortfarande är aktuell i utredningen. Förundersökningen pågår fortfarande, säger Pernilla Trimmel, som är förundersökningsledare i fallet.

41-åringens försvarsadvokat Catharina Larsson säger att flera förhör hölls under torsdagen med hennes klient, men närmare än så vill hon inte kommentera fallet:

– Han mår naturligtvis dåligt sett till den situation som råder.

Polisens utredare Ann-Christine Sjöbeck vill inte heller gå närmare in på om nya bevis inkommit rörande kvinnans död och säger:

– Ingenting avskrivs, vi fortsätter utredningen.

Söderslätt

Bilbrand i Trelleborg

Söderslätt
Trelleborg Polis och rädddningstjänst åkte under natten till lördagen till Engelbrektsgatan efter larm om en bilbrand.

Det var strax före 03.00 som ett larm om en bilbrand kom in till SOS Alarm. En bil blir helt utbränd och ytterligare en bil får brandskador.

Ingen person har kommit till skada i samband med branden.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman gripen för händelsen.

En anmälan om skadegörelse har upprättats.

Larmet kom in 02.47.

Söderslätt

Full förare mejade ner 275 meter räcke

Söderslätt
TRELLEBORG 275 meter vajerräcke och 73 stolpar drogs ner längs E6 i samband med en trafikolycka som misstänks ha orsakats av en full förare.

En man i 65-årsåldern satt i bilen som efter kollisionen med räcket längs ett vägavsnitt innan Maglarpsrondellen väster om Trelleborg, hittades i diket. Mannen är nu misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha konstaterats ha minst 1,0 promille alkohol i blodet.

Räddningstjänst och ambulans larmades till olycksplatsen klockan 22.45 då sträckan längs vägen spärrades av helt i norrgående riktning.

Polisen hade också en hundpatrull på plats för att söka efter eventuellt fler personer som färdats i bilen.

Det är oklart hur omfattande skador den misstänkte 65-åringen fick i samband med olyckan.

Söderslätt

Ringväg byggs men utan östlig infart till hamnen

Lastbilar rullar av TT-line färjan Tom Sawyer i hamnen i Trelleborg.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Söderslätt
TRELLEBORG Trafikverket och Trelleborgs kommun är överens. Infarten till hamnen ska fortsätta ske från väster men den planerade ringvägen runt hela stan ska förverkligas - och det så snart det bara går.

- Jag är oerhört nöjd med att ringvägen byggs och att vi för första gången på tio år är överens med Trafikverket.

Det säger kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Mikael Rubin (M) efter att han på torsdagen undertecknade en avsiktsförklaring om vilka nödvändiga åtgärder som ska vidtas för Trelleborgs hamns framtida utbyggnad.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Lån utan UC

Allt fler svenskar löser sina kreditskulder med ett lån!

Lån utan UC Idag är det enkelt att handla saker på avbetalning, köp nu och betala sen-erbjudanden haglar över oss dagligen. Många handlar med krediter som de egentligen inte har råd med vilket slutar för många med att man sitter i kreditfällan.

Där har man har räntor att betala från flera olika köp, men man betalar knappt av något belopp på den summan som man faktiskt har lånat. Skyhöga räntor finns fortfarande kvar men reglerades för några år sedan ner, vilket innebär att det blivit något bättre lånevillkor även i de fall där man kan ta kreditlån från andra kreditgivare än banken.

Att det är så pass enkelt att ta ett riskfritt lån hos många finansbolag och att man kan köpa prylar på avbetalning leder de flesta till att köpa mer än de egentligen har råd med. Därför har många svenskar idag börjat samla sina lån och krediter till ett enda lån, så att det enbart är en ränta som behöver bli betald per månad. Detta medför att de höga månadskostnaderna går att minimera till stor del och har på många håll räddat många familjer i ekonomisk kris. Detta är något som man brukar kalla för att binda sina krediter. Man binder dem till ett enda lån med lägre ränta - detta är räddningen för många som har hamnat i kreditfällan!

Samtidigt som många minskar sina lånekostnader - så ökar också medvetandet gällande konsumtion!

Unga fröken Greta Thunberg, är en av våra ledstjärnor idag när det kommer till att börja tänka efter hur vi behandlar vår natur. Greta är också en stark förespråkare till att vi genast bör konsumera mindre än vad vi gör nu - vilket många svenskar också tycks ha hakat på. Detta visar på att medvetandet ökar när det kommer till både att tänka mer långsiktigt, men också att många lär av sina misstag. Att kunna shoppa vad man vill från var som helst i världen har nog stigit många konsumenter åt huvudet och det är egentligen inte förrän nu som man har kunnat se de förödande effekterna av detta. Många företag visar sitt starka engagemang för klimatet utåt, vi köper mindre och mindre plast och vi äter mindre och mindre kött - vi bemöter de förödande konsekvenserna genom att balansera ut det igen.

Att vi lever i en värld av influencers kan vara en av många anledningar till varför konsumtionen ökat så mycket som den har gjort under 2000-talet. De flesta minns nog hur Postnord höll på att sjunka fullkomligt av alla leveranser av beställningar, som dessutom många bara beställde för att fota och sedan skicka tillbaka. Vi bör se vår nya medvetenhet som något mycket positiv och en klar indikation på att vi är på väg att gå mot att vara betydligt mer klimatsmarta och värna om naturen. Vi har helt enkelt, som Greta säger, börjat vakna upp! Förhoppningsvis fortsätter trenden och vi får se ytterligare aktioner som kämpar för miljön, och fler människor som höjer sin röst för vår planet i framtiden.

Söderslätt

Full bil stoppad i hamnen med misstänkt stöldgods

Söderslätt

När skåpbilen registrerad i Ukraina stoppades i Trelleborgs hamn på väg att ta en färja ut ur landet visade sig totalt nio ukrainska medborgare finnas i fordonet.

Bilen stoppades i ett samarbete mellan tull, polis och kustbevakningen och i fordonet ska även misstänkt stöldgods ha hittats.

Enligt polisen är det oklart hur länge de nio personerna vistats i Sverige.

Åtminstone en man i 30-årsåldern ska ha gripits misstänkt för häleri. Vilka eventuella misstankar som riktas mot de nio övriga personerna som färdades i bilen är oklart.

Söderslätt

Öppen verksamhet har flyttat ut

- Man blir rätt isolerad som föräldraledig och då kan det vara väldigt skönt för både barnen att träffa jämnåriga och oss föräldrar att få nya kontakter, säger Tina Gunnarsson med barnen Ellie 4 och Agnes 14 månader.
Fotograf: Pernilla Nielsen Negrén
Söderslätt

Alternativet hade varit att stänga ner helt. Men inne på tredje veckan fortsätter föräldralediga med barn att träffas för ett socialt lekplatshäng - i Vellinge kommuns regi.

Babycaféet har ersatts med barnvagnspromenad, föräldrautbildningen sker via nätet och den öppna förskolan har flyttat ut och alternerar nu runt på Vellinges olika lekplatser. Det för att minska spridningen av coronaviruset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Söderslätt

Tjuvar shoppade runt på företagskort

Hand håller kort i kortläsare.
Gärningspersonerna gjorde inköp elva gånger i Trelleborg innan kortet spärrades.
Fotograf: isabell Höjman/TT
Söderslätt
TRELLEBORG Kameror, dator, högtalare och ett betalkort i bilfirmans namn blev bytet när tjuvar bröt sig in på företaget på Maskingatan i Trelleborg.

När personal kom till bilfirman på tisdagens morgon klockan 8.30 upptäckte de att en eller flera gärningspersoner brutit sig in i lokalerna någon gång sedan stängning kvällen innan.

Staket uppklippt

Tjuvarna tog sig in genom att klippa upp ett stängsel till området och därefter bröts ett fönster upp och tjuvarna tog sig in i lokalerna.

Med sig tog gärningspersonerna en dator värd 20 000 kronor, kameror samt högtalare.

11 inköp på mackar

Tjuvarna lyckades även komma över ett betalkort i företagets namn som man på kort tid under kvällen och natten lyckades utnyttja för totalt elva köp på olika bensinmackar och Pressbyrån runt Trelleborg.

Fångade på bild

Möjligen kan polisen via filmupptagningar från något av inköpsställena ringa in gärningspersonerna som med köpen förutom stöld genom inbrott nu även är misstänkta för ringa bedrägeri och egenmäktigt förfarande.

Totalt gjordes inköp för 1 348 kronor.

Söderslätt

Hyresvärd slängde kvarlämnade saker

Söderslätt
ANDERSLÖV Mannen flyttade ut från gården han hyrt i Anderslöv. När han återvände för att hämta kvarlämnade saker var de väck. Nu anmäler han hyresvärden för egenmäktigt förfarande.

Den 15 februari i år var hyresavtalet slut för en 60-åring som hyrt en gård i Anderslöv under en period.

Hann inte ta allt

Mannen ska ha flyttat ut, men hade inte hunnit med att plocka med sig personliga saker som lämnades kvar på husets tomt samt i ett garage.

Bland annat handlar det om en gasolgrill, verktyg, gräsklippare, en soffa och en bokhylla som mannen återvände för att hämta.

Alla grejer borta

Men när 60-åringen kom till gården den 27 mars var allt väck enligt mannen som nu polisanmält gårdsägaren för egenmäktigt förfarande.

Han uppger att hans grejer ska ha slängts någon gång mellan den 1 och 27 mars.

Söderslätt

Kulor sköts genom företags fönster

Söderslätt
VELLINGE Ett företag på Verkstadsgatan i Vellinge har polisanmält att någon skjutit flera skott genom ett fönster

Företagaren i Vellinge har polisanmält att någon skjutit hål i en glasruta tillhörande företagets lokaler. Vilket typ av vapen som ska ha används är i nuläget oklart.

Enligt anmälan ska skjutningen ha hänt någon gång i slutet av förra veckan.

Personalen som arbetar på företaget har efter upptäckten känt stor fruktan efter att skotthålen upptäckts.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson. Polisens rubricerar händelsen som grovt olaga hot samt skadegörelse.

NÄSTA ARTIKEL