Sydsvenskan köper Lokaltidningen

Skåne Bonnier News har genom HD-Sydsvenskan köpt samtliga katier i Lokaltidningen. Samtidigt köper Lokaltidningens tidigare ägare 7,3 procent av HD-Sydsvenskan och bolagets vd Stig Ørskov tar i och med det plats i HD-Sydsvenskans styrelse.

Det är Lokaltidningen själva som går ut med nyheten. Syftet är, enligt dem, att stärka bolagets räckvidd och marknadsposition på den skånska marknaden.

– Bonnier News övergripande mål är att vara den ledande nyhetsaktören i Sverige. Vi befinner oss i en fas av stark tillväxt och har under året tagit en aktiv del av konsolideringen på svensk lokaltidningsmarknad i och med förvärvet av MittMedia. Förvärvet av Lokaltidningen är ett naturligt steg för oss strategiskt och kommer att ytterligare stärka Bonnier News närvaro i södra Sverige, säger Anders Eriksson, VD Bonnier News och HD-Sydsvenskan, till tidningen.

 

Dagens fråga

Tänker du köpa en mobillåda till någon i julklapp?

Visa resultat

Loading ... Loading ...