Man iförd patronbälte på Sweden Rock Festival. Mannen på bilden har inget med artikelns innehåll att göra. Foto: Janerik Henriksson / TT

Punkares bälte orsakade pådrag

Norden Det ska skam vara punkare. Inte ens en av rockens mest klassiska accessoarer kan man bära utan att någon slår larm.
Det fick en punkare på en folkhögskola i Åbo erfara sedan en annan person på skolan slagit larm.

Patronbältet är en klassiker inte bara i westernfilmer utan även i den hårdare änden av rockmusiken. Motörhead-sångaren Ian ”Lemmy” Kilminster är en av flera som gjort det till en lika tydlig markör som till exempel nitarmbandet eller läderjackan.

Helt riskfria är de dock inte att bära, även om patronerna i dem inte skulle vara riktiga, vilket man får förmoda att de sällan är.
När en av eleverna på folkhögskolan Turun kristillinen opisto – skolans namn betyder Åbo kristna skola – kom till skolan på torsdagen blev en annan person på skolan rädd och larmade polisen.

– Den här elevens bälte var inte ett riktigt patronbälte men kunde misstas för ett sådant på håll och en av våra anställda blev rädd, säger rektorn på skolan, Tapani Rantala till den finska dagstidningen Hufvudstadsbladet, som nu hoppas att eleverna på skolan ska låta bli att bära kläder som för associationer till våld.
– Vi vill verkligen inte agera klädpolis, men vi har många studerande med rötter i andra kulturer och traumatiska upplevelser i bagaget. Därför önskar jag att alla visar hänsyn.

Dagens fråga

Såg du matchen mellan MFF och Wolfsburg?

Loading ... Loading ...