Petri Puro har en ny stjärna på gång

TRAV Maestro Crowe är ett namn att lägga på minnet för alla som följer travsporten. På torsdagen, i Jägersros lunchtrav, kom den fjärde raka segern av fyra möjliga.

Kusken Peter Ingves sparade inte på krutet i vinnarcirkeln:
– Här har Petri fått fram ytterligare en stjärna, tror Ingves.
Det är väl tidigt att säga ännu, men Halmstads tränarnestor Petri Puro brukar i alla fall få sina stjärnämnen att gå riktigt långt.
Maestro Crowe är en lillebror till Cash Crowe, en märr som har travat in en bit över fyra miljoner kronor i karriären.
– Maestro Crowe är rädd för allting och gick som på nålar i början av loppet, men när vi kom till ledningen så var det lugnt, säger Peter Ingves om storfavoriten som infriade förväntningarna.
En fullsatt restaurang med drygt 700 pensionärer från Skåne fick se ny stjärna tändas.

Lutfi Kolgjini fick till en dubbelseger som uppfödare i ett V4-lopp genom att vinna med den Lars I Nilsson-tränade Franklin Face före Spartak Face (tränad av Conrad Lugauer).
– Franklin Face har tagit tid på sig att utvecklas, men det är en komplett häst, menar Ludde.
Han håller ställningarna i stallet några dagar, medan sonen Adrian har åkt iväg på semester.
Franklin Face ser ut att även kunna hävda sig i V75 vad det lider.

Unge Marc Elias hade fyra fina chanser på förhand, och fick till slut nöja sig med en seger, när den treårige debutanten Västerbo Tramp rundade ett litet fält.
Två danska segrar Beatriz och Excuse Me, körda av Peter Ingves och Jörgen Sjunnesson banade väg för en fin V4-utdelning.
När Ola Samuelsson rundade av V4-an genom att vinna från spets med Evangeline Face, så innebar det att den rätta raden 7–11–4–3 betalade fina 3 666 kronor.
Även V5-an var skrällbetonad och gav till slut 12 940 kronor.

Sportresultat

Sport i dag