Maria Frej. Pressbild

Hon tar över Malmö live

KULTUR Det blir Maria Frej som tar över efter Jesper Larsson som vd och konserthuschef på Malmö Live i början av nästa år.

Maria Frej som är bosatt i Köpenhamn har sedan 2015 jobbat som programchef för klassisk musik på Tivoli i Köpenhamn och dessförinnan bland annat som musikproducent på Det Konglige bibliotek och har mångårig erfarenhet av ensemble- och orksterledning.
– Det är med stor ödmjukhet jag ser fram emot uppdraget att leda Malmö live konserthus, säger Maria Frej i ett pressmeddelande.
– Att skapa möten mellan människor och musik ligger mig varmt om hjärtat. Musik kan skapa värden i människors liv på otaliga sätt, och med en så imponerande och engagerad institution som Malmö live konserthus med framgångsrika Malmö symfoniorkester och alla dedikerade medarbetare och musiker, finns det fantastiska möjligheter att göra skillnad i många människors liv. Jag glädjer mig otroligt mycket inför att lära känna Malmöborna, att vara aktiv i stadens rika musik- och kulturliv och att skapa fortsatt framgång tillsammans med alla duktiga krafter i konserthuset och symfoniorkestern, fortsätter hon.
Maria Frej tillträder sin nya tjänst på Malmö Live den 1 februari 2020.