Guif blev mosat av IFK Ystad

HANDBOLL Måns Landgren stängde igen målet helt i andra halvlek när IFK Ystad utklassade ett närmast uppgivet Guif med förkrossande 30–18 (14–13).

Ystadmålvakten fick helt rättmätigt ta emot priset som sitt lags bäste spelare i Stiga Sports arena i Eskilstuna efter en räddningsprocent som hamnade på finfina 45.
– Vi gör en solid match, att bara släppa in 18 bollar är riktigt bra, tycker Måns Landgrens inför C Mores kameror.
Ändå var det här en målmässigt jämn historia efter de första 30 minuterna, där IFK Ystad hade chansen att dra ifrån redan då.
– Vi har en del saker att förbättra. Vi gör för många tekniska fel och vi måste stå bättre i försvaret, förklarade Jonathan Mollerup i halvtidsintervjun i C More.

IFK Ystad förbättrade det som behövdes, och via 7–1 på de första tio minuterna efter pausvilan, så gick laget upp till en behaglig sjumålsledning.
Det var plötsligt många gamnackar bland spelarna i Guif.
– I den andra halvleken knyter vi ihop allting bättre. Hela laget höjer sig och samtidigt blir de trötta. Jag får bra hjälp av försvaret och ska bara ta bollarna, säger Måns Landgren om att bara släppa in fem mål den sista halvleken.
Mest lyckosam framåt var den kraftfulle dansken Jonathan Mollerup (åtta mål) och kantveteranen Fredrik Petersen (sex).

Nye tränaren i Guif, den gamle skyttekungen Zoran Roganovic, har uppenbara problem med att sätta försvarsspelet i sitt lag. Det är stora svängdörrar och det blir alldeles för lätt för motståndarna att komma till avslut.
Fyra raka förluster och 29, 29, 29 och 30 insläppta mål i de kamperna håller inte om Guif ska hävda sig i Handbollsligan.
För IFK Ystad är läget desto ljusare.
Tränaren Sebastian Seifert hade sett till att spelarna fått flyga till Stockholm och sedan åka vidare till Eskilstuna för att komma så bra förberedda och utvilade som möjligt.
Bussresan hem till Ystad efter segern gick säkert av bara farten. IFK Ystad ligger trea i en haltande tabell efter sex segrar i en lovande säsongsupptakt.

Nu väntar ett landslagsuppehåll, innan IFK Ystad möter Redbergslid hemma i nya arenan lördagen den andre november.
– Det ska bli skönt med två veckors vila, tycker Måns Landgren.
Sebastian Seifert kunde kosta på sig att lufta hela bänken i slutet, och tio IFK-spelare kom till slut med i målprotokollet.

Sportresultat

Sport i dag