Frederik Storm gjorde äntligen mål för Redhawks efter sju mållösa perioder för laget. Foto: TT
Marcus Björk var en av de hetaste spelarna på isen och noterades för två poäng när Redhawks vände från 0-3 till 3-3. Foto: TT
Lars Volden byttes ut efter 0-3 i slutet av den första perioden. Foto: TT

Storm fick stopp på Redhawks måltorka

ISHOCKEY Malmö Redhawks reparerade 0-3 efter första perioden till 3-3 efter att Frederik Storm fått stopp på en sju perioder lång måltorka för laget.
Men det räckte bara till en poäng. Till slut blev det förlust efter straffläggning hemma mot HV71: 3-4.

– Surt förstås. Vi ska vinna den här matchen, för vi spelade riktigt bra, krigade in i det sista och var nära, konstaterade Marcus Björk när röken skingrats i Malmö Arena.
Han var själv en motor bakom vändningen från 0-3 till 3-3. Efter att ha inlett matchen med två plus tio minuter i utvisningsbåset för huvudtackling kom han in med stor energi, låg bakom ett av målen och gjorde själv det tredje som gav en poäng.
– Jag ville ta revansch efter utvisningen och jag ville visa lagkamraterna och ja alla att att jag vill vara med där ute och bli en bättre hockeyspelare. Jag har missat en del tidigare så det var riktigt skönt att få sätta dit ett mål, sa Björk.
Malmö Redhawks började matchen riktigt bra, i högt tempo och med pondus dominerade man spelmässigt och skapade ett par riktigt bra chanser, men missade mer eller mindre öppet mål.
I stället drog man på sig en utvisning, Marcus Björk fick som nämnts ovan två plus tio minuter för tackling mot huvudet, och i numerärt överläge sköt HV71 1-0.
I mitten av första perioden var det rödhökarnas tur i numerärt överläge, men ett lite stukat lag lyckades inte ens etablera spel i motståndarnas zon.

Direkt efter utvisningen gjorde gästerna 0-2 på ett till synes ganska enkelt backskott.
Till råga på eländet kom 0-3 ganska snabbt därefter. Slarv i mittzon, tappad puck, friläge och chanslös Lars Volden i hemmakassen.
Redhawks coach Peter Andersson tog time-out och bytte målvakt, in med Oscar Alsenfelt (som höll nollan fram till straffläggningen). Men perioden slutade 0-3.
– Vi var klart bättre första tio och sedan fick de två snabba som de inte var värda och fick energi av det, suckade Carl Persson i periodpausen.
Frederik Storm som gjorde comeback efter skada var den som satte stopp för den sju perioder (!) långa måltorkan med ett snyggt solomål fem minuter in på den andra perioden.

Emil Sylvegård tryckte sedan in 2-3 efter snyggt förarbete av Marcus Björk med åtta minuter kvar av perioden.
– Tycker vi skapat så många chansr att vi borde gjort fler mål. Vi ska bara fortsätta skapa tryck och chanser så kommer målen, sa Frederik Storm i periodpausen.
Med knappa fem minuter kvar av den tredje perioden, som sett flera fina Malmöchanser, lyckadesMarcus Björk få in kvitteringspucken med ett backskott i spel i numerärt överläge.
Matchen gick till förlängning där Redhawks skapade de klart hetaste chanserna men några mål blev det inte.

I straffläggningen som följde började Redhawks bäst, men sedan kom den ena missen efter den andra och till slut vann HV71.
– Jag är missnöjd med att vi inte fick med oss tre poäng, för vi spelade strålande i dag, särskilt i den första perioden då vi hade sju klockrena målchanser, men ändå fick gå ut med 0-3, konstaterade Redhawks huvucoach Peter Andersson.
– Men en stor eloge till killarna för att de jobbade sig tillbaka. De visade mycket energi och det var en bra comeback, det var nära att vi vände till seger.
– Vi är väldigt nöjda med två poäng här i dag, för Malmö var klart bättre än oss i minst två perioder, konstaterade Jonas Holmström. assisterande tränare i HV71.

Sportresultat

Sport i dag