Polisen på plats i Fagerängen i Trelleborg. En kvinna i 25-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Trelleborg och en man har anhållits misstänkt för mord. Foto: Johan Nilsson / TT

41-årig misstänkt för mord på Vellingekvinna

TRELLEBORG En 41-årig man är anhållen skäligen misstänkt för mord på en 25-årig kvinna från Vellinge.
Ett inledande förhör har hållits och polisen har genomfört dörrknackning i området i jakt på iakttagelser under onsdagen då kvinnan hittades död.

– Vi ska hålla förhör med den misstänkte mannen så snart han fått en försvarare, säger åklagare Klas Norelius vid Södra Skånes åklagarkammare. Men fortfarande hade inget förhör genomförts vid 16-tiden på torsdagen.
Klas Norelius tog beslutet att anhålla 41-åringen som skäligen misstänkt för mord på onsdagen.
– Men vi får se om det håller, uppeger en poliskälla med insyn till Skånska Dagbladet.

Den 25-åriga kvinnan, som är hemmahörande i Vellinge kommun, påträffades död i en lägenhet i området Fagerängen i östra Trelleborg strax före lunchtid på onsdagen. Vad kvinnan gjorde på adressen är i nuläget inte fastställt.
Polis och ambulans larmades klockan 11.59 till adressen där dödsfallet konstaterats men omständigheterna kring dödsfallet är i nuläget oklara.
– Förundersökningen har startat och en teknisk undersökning har genomförts på platsen, berättar Klas Norelius som i nuläget hänvisar till att endast ett delgivningsförhör hållits med den misstänkte mannen.

Varken åklagaren eller polisen vill gå ut med om 41-åringen befann sig på platsen när polisen kom dit eller om han gripits på annan plats. Inte heller om han gjort några medgivanden.
– Jag vill inte gå in på närmare detaljerna. Nu måste förundersökningen få gå sin gilla gång, säger Klas Norelius.

Enligt polisen ska dock olika indikationer i lägenheten peka på att det rör sig om ett onaturligt dödsfall. Polisen har också bekräftat att mannen och kvinnan haft någon sorts relation.
För Kvällsposten ha grannar i fastigheten berättar att de sett en man ledas ut i handfängsel. Han ska ha befunnit sig där när polis och ambulans kom fram.

Polisen var på plats vid brottsplatsen under stora delar av onsdagen. Man har också knackat dörr hos grannar. Vid 19-tiden var teknikerna klara med sina undersökningar.
– Nu fortsätter undersökningen av kroppen och de uppgifter man har fått in. Man försöker ta reda på hur kvinnan har avlidit, uppgifterna kring det är oklara i nuläget, uppger Katarina Rusin på polisens ledningscentral.

– Vi ska hålla förhör med den misstänkte mannen så snart han fått en försvarare, säger åklagare Klas Norelius, på torsdagens förmiddag.
På onsdagen beslutade han att anhålla 41-åringen som skäligen misstänkt för mord, den starkare misstankegraden.

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/10/16/kvinna-i-25-arsaldern-tros-ha-blivit-mordad/"]

Dagens fråga

Det är världshejardagen. Kommer du heja på tio personer du inte känner i dag?

Loading ... Loading ...