Unga Lugi höll lekstuga i Göteborg

handboll Unga Lugi höll lekstuga i Scandinavium och tog en mycket lätt seger mot Redbergslid. Resultatet 24-28 säger inte hela sanningen.

Ett ramstarkt försvarsspel och en riktigt bra målvakt i Simon Sejr Jensen gav Lugi redan tidigt ett kommando i matchen. 2-4 efter tio minuter och sedan ökade avståndet succesivt hela vägen till halvtid där Lugi ledde med hela sju mål, 10-17. Detta efter en mycket snygg time-out med fem sekunder kvar och ett klockrent avslut från 13-14 meter av Niklas Paradis med sekunden kvar.
– Vi står jättebra bakåt, Simon tar det som blir över i målet och vi har bra tryck framåt. Vi håller oss till våra avtal och hittills har det gått vägen, sa Lukas Pellas till C More i halvtid.

Han blev så småningom skyttebäst i Lugi den här kvällen med sju mål.
I den andra halvleken drog Lugi i gång i högsta växeln och ledde som mest med nio mål, 11-20.
Där var matchen över.
Efter 11-20 tappade Lugis spel i intensitet, det började slarvas allt mer och Redbergslid tilläts komma tillbaka något, dock inte närmare än sex mål fram till slutminuterna då hemmalaget fick några snabba kontringar och kunde sluta på fyra bollars avstånd.
Där föll också Simon Sejr Jensens räddningsprocent från 53 till strax under 50. Men det kunde han leva med ändå, särskilt som han fick priset till matchens lirare i Lugi.

– Så där kan det bli när man leder med sex mål i slutet. Jag måste tacka mitt försvar, de hjälpte mig mycket och vårt spel bakåt var super hela matchen igenom. Avslutningen var inte så bra, men det var trots allt de två poängen som var viktigast, resonerade Lugis målvakt.
Han svarade dessutom för matchens prestation när han tog både en straff och den påföljande frilägesreturen.

Sportresultat

Sport i dag