HK Malmös kantlirare Simon Nyberg svarade för hela tio mål när det blev seger mot Sävehof i Baltiska hallen. Foto: TT/arkiv

Simon Nybergs målshow gav HK Malmö revansch

HANDBOLL Simon Nyberg bjöd på en härlig målshow när ett heltänt HK Malmö slog de svenska mästarna IK Sävehof med 28–24.

Efter förlust mot Sävehof i SM-slutspelet i våras och tre raka hemmatorskar mot Göteborgslaget, så var HK Malmö ute efter revansch.
Och nog blev det hemmajubel inför drygt 900 åskådare i Baltiska hallen.

Inte minst visade Malmös minste spelare upp ett stort spel. Simon Nyberg satte dit tio mål under en kväll där mer eller mindre allt stämde för den flinke och avige kantliraren.
– Alla var helt enkelt jäkligt sugna på att vinna i kväll. Det var skoj att spela handboll och framförallt var det skönt att slå Sävehof, säger en nöjd Simon Nyberg.
Det var målmässigt jämnt länge och väl, men i början av den andra halvleken ryckte HK Malmö till sig en femmålsledning.

Då gick det mesta som på räls för hemmalirarna.
– De spelade ganska offensivt försvar och det blev mycket ytor för mig. Vi hade hela tiden bra bollsläpp, och det gynnades jag av, säger Simon Nyberg ödmjukt.
Han kom till HK Malmö för fem år sedan från H43 Lund, och har haft begränsat med speltid under sin tid i Baltiskan.
Men med Nisse Pettersson nyopererad, så kan Nyberg ställa in sig på att få spela mycket framöver.
– Det var skönt för mig att få leverera. Nu vet jag att vi har många matcher framför oss, både i Europa och här hemma i handbollsligan. Det är bara att se till att kroppen mår bra och får återhämta sig mellan matcherna, säger Nyberg.

I SM-kvartsfinalerna i våras tilläts Sävehof att spela ett mycket hårdhänt och aggressivt försvarsspel.
I Baltiska hallen duggade däremot utvisningarna tätt för Sävehof, och dessutom fick stjärnan William Bogojevic syna det röda kortet.
Helt rätt och riktigt, enligt Simon Nyberg.
– Alla deras utvisningar var klara, jag vet inte hur många smällar som Magnus Persson fick mot ansiktet, så det är inte mycket att snacka om, säger kantliraren.

Daniel Ekman är ett nyförvärv från Eskilstuna Guif som säkert kan bli en stor publikfavorit i Baltiskan. Speluppläggaren svarade för sex mål och har en härlig blick för spelet.
Försvarsklippan Kassem Awad utgick i andra halvlek med en skada, men det var inget som kunde stoppa HK Malmös framfart.

Sportresultat

Sport i dag