Polis och kriminaltekniker utanför ett flerfamiljshus i Arlöv utanför Malmö på söndagen. Polisen uppger på sin hemsida att två personer har hittats avlidna i en lägenhet och att man utreder händelsen som ett misstänkt dubbelmord. Foto: Johan Nilsson / TT

Person söks i anslutning till dubbelmord

Arlöv Dubbelmordet på ett äldre par i Arlöv förra söndagen är ännu inte löst.
Nu söker polisen en person som setts av hemtjänsten i anslutning till fastigheten och efterlyser uppgifter om denne.

När hemtjänsten kom till lägenheten i ett flerfamiljshus i Arlöv vid två-tiden hittade de paret i 70-årsåldern döda. Ärendet utreds sedan dess som dubbelmord men ännu har ingen misstänkt gärningsman kunnat gripas.

Hemtjänsten hade några timmar tidigare, mellan 10:40 och 11.00 varit hemma hos paret på ett rutinbesök. Då var allt som vanligt. Nu går polisen ut med att hemtjänstpersonalen i samband med det mötte en person i anslutning till fastighetens entré. Denna person har man dock inte lyckats komma i kontakt med i samband med att man kartlagt vad som hände i området vid tidpunkten för dubbelmordet.

– Vi har varit på plats dels i omedelbart i anslutning till brotten och dels i söndags hela dagen med två poliser, husbilen och sju utredare som jobbar aktivt med utredningen. Vi har knackat dörr och på alla sätt försökt lokalisera och kartlägga alla som var i rörelse den här söndagen som morden skedde, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för Skånepolisen.
– Då har vi fått in uppgifter om den här personen, vi säger inte om det är en kvinna eller man, som vi inte har lyckats lokalisera. Vi vill gärna komma i kontakt med den här personen som hemtjänsten mötte när de lämnade lägenheten.

[contentcards url=”https://www.skd.se/2019/10/11/tidpunkten-forbrylla-polisen/” one_line=”true”]

Misstänker ni att det här är mördaren?
– Nej, det gör vi inte. Det här gör vi för att vi vill komma i kontakt med de personer som har rört sig i området.

Nu hoppas man att personen ska känna igen sig och kontakta polisen, eller att någon som sett personen ska höra av sig.

Den tekniska underökningen fortsätter på platsen och lägenheten är fortfarande avspärrad. Man räknar med att undersökningen ska vara klar under veckan.
– Utredningen går sakta framåt men det är en del kvar att göra.

[contentcards url=”https://www.skd.se/2019/10/09/ranmord-inte-helt-uteslutet/” one_line=”true”]

Hur skulle du beskriva utredningsläget så som det ser ut nu?
– Vi har absolut ambitionen att vi ska lösa det men vi förstår att det här kommer att ta tid. Vi har mer kvar att göra i lägenheten, vi går ytterst noga fram. Vi har tillsatt 20 man som arbetar aktivt med detta.

Det har gått tio dagar sedan mordet. Vad är det som gör att den tekniska undersökningen tar så lång tid?
– Vi har en bild av en brottsplats och vi har olika teorier om hur det här kan ha gått till men det vill vi ha belägg för. Vi vill veta exakt hur de har bragts om livet och i vilken ordning. Rättsläkarna har sin specialitet och teknikerna har sin. Då är det så att man behöver ta prover och analyser och allting tar längre tid än man kan tro.
– Vi måste också ta reda på vem de här personerna var, vad de hade för umgänge, och allt sådant tar tid.

[contentcards url=”https://www.skd.se/2019/10/07/utreds-som-dubbelmord/” one_line=”true”]

Är det så att man inte vet idag hur de har bragts om livet?
– Vi tror oss veta men vi vill ha det belagt. Hur vill vi inte gå ut med än för det är förundersökningssekretess än så länge.

 

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/10/11/tidpunkten-forbrylla-polisen/"][contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/10/09/ranmord-inte-helt-uteslutet/"][contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/10/07/utreds-som-dubbelmord/"][contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/10/06/misstankt-grovt-brott-i-arlov/"]

Dagens fråga

Är du orolig över att SD nu är det näst största partiet?

Loading ... Loading ...