Ökning för att få jobbhjälp

ESLÖV

Under september var det fler som skrevs in som nya på arbetsmarknadsenheten i Eslöv. Enheten finns till för att hjälpa arbetssökande. Den som är inskriven på Arbetsförmedlingen eller ansöker om socialbidrag kan få hjälp av kommunens arbetsmarknadsenhet.
I augusti fick enheten sju nyinskrivna och i september steg siffran till 26 nyinskrivna.
– Varför det ökar vet vi inte. Det går ju upp och ner, säger Claus-Göran Wodlin (M) som är ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.
Han konstaterar samtidigt att det i september var en person mer som gick till arbete jämfört med i augusti. Antalet personer som återgick till att få ekonomiskt bistånd minskade också, från tre i augusti till en i september.
– Det är en bra trend. Vi får hoppas att den håller i sig, säger Claus-Göran Wodlin (M).

Dagens fråga

Är du orolig över att SD nu är det näst största partiet?

Loading ... Loading ...