Polisens kriminaltekniker på plats Fagerängen i Trelleborg. Enligt polisens länskommunikationscentral utreder man ett misstänkt grovt brott på platsen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Kvinna i 25-årsåldern tros ha blivit mördad

Trelleborg En ung kvinna hittades död vid lunchtid på onsdagen. Polisen misstänker att hon har blivit mördad och en man har gripits.

Larmet kom in till polisen om att kvinnan som är i 25-årsåldern hittats avliden i stadsdelen Fagerängen i Trelleborg 11.59 på onsdagen.
– På plats, i en bostad på Fagerängen, anträffar vi en avliden kvinna. Omständigheterna på plats är väldigt oklara och av den anledningen kallas tekniker dit och man inleder en förundersökning om misstänkt mord, säger Katarina Rusin, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

En man grips kort efter att kvinnan hittats men polisen vill inte gå ut med om han befann sig på platsen när polisen kom dit eller hon han gripits på annan plats.
– Jag vill inte gå in på närmare detaljer om gripandet, säger Katarina Rusin.

Över huvud taget var man återhållsamma med uppgifter om händelsen som först bara benämndes ”ett misstänkt grovt brott”.
– Mannen och kvinnan har någon form av relation till varandra men hur den ser ut vill jag inte gå närmare in på i nuläget med hänsyn till utredningen.
För Kvällsposten har dock grannar i fastigheten berättar att de sett en man ledas ut i handfängsel. Han ska ha befunnit sig där när polis och ambulans kom fram.

Vid sjutiden på kvällen meddelade polisen att mannen anhållits misstänkt för mord.  Lägenheten var ännu vid åttatiden på kvällen avspärrad.

Fler polispatruller och tekniker har arbetat på platsen under dagen och kvällen och var vid halv sju-tiden klara med sin undersökning.
– Vi håller just nu på och arbetar med dörrknackning i området i enlighet med rutinen, sa Evelina Olsson, pressinformatör vid Skånepolisen, strax före klockan åtta.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...