Enligt Hem & Hyra har Smålands nation totalt 252 studentbostäder i Lund. Arkivbild

Hyresnämnden säger nej till höjning

Lund Några av de boende i Smålands nation tog den nya hyreshöjningen vidare till hyresnämnden på grund av bland annat dåligt underhåll och slitna inventarier.
Nu svara hyresnämnden och ställer sig på de boendes sida – det blir ett nej till höjningen.

I förra veckan skrev Skånskan om att hyresvärden till Smålands nation vill höja hyrorna men att flera hyresgäster vägrar betala den nya höjda hyran. Detta på grund av att de anser att huset har dåligt underhåll, slitna inventarier och nerklottrade trappuppgångar.
Andra problem de boende får handskas med är bland annat svajigt bredband, lukt från sopor och en hiss som inte alltid fungerar.

Hyresgäster vägrar gå med på en höjning om inte hyresvärden genomgår en standardhöjning först. Fyra personer valde att ta frågan vidare till hyresnämnden. En av dem valde att dra tillbaka sina krav, de andra tre fortsatte med frågan och resterande hyresgäster valde att betala den nya hyran.

Nu har hyresnämnden sagt sitt, skriver Hem & Hyra.
Nämnden väljer att säga nej till höjningen vilket gör att hyran stannar kvar på den tidigare nivån för de tre hyresgästerna som tagit frågan vidare.
Enligt beslutet var det inte möjligt att jämföra studentbostäderna med liknande bostäder för att komma fram till en rimlig hyresnivå. Nämnden valde istället att luta sig på en skälighetsbedömning, en bedömning som baserar sig på vad nämnden i allmänhet känner till om hyrorna i Lund.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

I går var första dagen med danska gränskontroller. Tror du att de blir ett problem?

Loading ... Loading ...