Frederik Storm är tillbaka i laget. Foto: TT

Frederik Storm tillbaka mot HV

ISHOCKEY Efter två tunga förluster i rad är det på torsdagen dags för en ny hemmamatch för Malmö Redhawks. På plussidan: Frederik Storm är tillbaka i full träning.

– Riktigt skönt att köra igen, det känns bara bra och det är roligt att vara tillbaka, berättar Storm för Redhawks hemsida.
Forwardstjärnan har stått över de senaste matcherna efter en smäll mot huvudet och det har inte varit någon höjdare att sitta på läktaren och se laget förlora:
– Det är alltid tråkigt att sitta sidan om och ännu jobbigare när det går tungt för laget.

Nu hoppas han på ett trendbrott i torsdagens match.
– Det blir hård kamp. Vi ska kriga hårt och vara starka framför båda målen och vi ska göra mål.
Klubbens målvaktstränare Henningc Sohlberg, som dessutom är videocoach, tycker inte att spelet varit dåligt, särskilt inte i senaste matchen mot Djurgården som Redhawks förlorade med 0-4.
– Vi har spelat bra och det var många bra insatser på isen mot Djurgården även om vi inte fick utdelning. Så det är bara att fokusera vidare på att spela vårt spel så bra som möjligt och så hoppas vi få bättre utdelning den här gången och ett bättre resultat förstås.

Att det inte har gjorts några mål de senaste två matcherna är han inte så orolig för:
– Det är ju inte så att vi inte kan göra mål, vi har fgjort ganska många mål förut så det känns inte som något spöka för oss. Det är bara att jobba vidare.
Frederik Storm är alltså tillbaka i full träning och är tillgänglig för spel igen. Matias Lassen närmar sig också (men är inte uttagen mot HV71). däremotfinns nu ett frågetecken för Konstantin Komarek som tvingades avstå onsdagens träning.
HV71 ligger på sjunde plats i tabellen, med tre poäng fler än Redhawks men också en match mer spelad.

Sportresultat

Sport i dag